11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialO funcționară de la Primăria Sectorului 2 București, trimisă în judecată

O funcționară de la Primăria Sectorului 2 București, trimisă în judecată

Șefa Serviciului Resurse Umane la Primăria Sectorului 2 București, Daniela Năstase, a fost trimisă în judecată, în arest preventiv, pentru trafic de influență, conform unui comunicat DNA.

Procurorii anticorupție au decoperit că, în noiembrie 2014, la propunerea unei persoane, denunțător în cauză, Daniela Năstase a acceptat ca, în schimbul sumei de 11.000 euro, să intervină pe lângă un alt funcționar din Primărie, angajat la Serviciul spațiu locativ, pentru ca acesta să înregistreze cinci dosare pentru solicitarea de apartamente ANL ale unor persoane recomandate de denunțător, fără ca solicitanții să fie prezenți personal, așa cum se precizează în lege.

Pentru acest serviciu, Năstase intenționa să ofere celuilalt funcționar 1.000 din cei 11.000 euro.

De asemenea, în schimbul sumei amintite, Daniela Năstase și-a luat angajamentul de a face demersuri pe lângă persoane cu putere de decizie din instituția în care își desfășura activitatea pentru ca cererile depuse fie aprobate, garantând în acest sens.

La data de 14 ianuarie 2015, aceasta a primit de la denunțător suma de 11.000 euro, potrivit celor convenite anterior, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.

De asemenea, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparține șefei Serviciului Resurse Umane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă