19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialO nouă decizie în procesul lui Mircea Băsescu cu Bercea Mondial

O nouă decizie în procesul lui Mircea Băsescu cu Bercea Mondial

Tribunalul Constanța a decis, joi, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Marius Constantin, ginerele lui Sandu Anghel, judecat, alături de alți patru membri ai familiei Anghel, pentru șantajarea lui Mircea Băsescu, conform Mediafax. 

Decizia luată de magistraţii Tribunalului Constanţa nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

La Tribunalul Constanța a avut loc marți, un nou termen în dosarul în care Fănica Anghel, Izaura Anghel, Florin Anghel, Grinică-Ion Anghel și Marius Constantin sunt judecați pentru șantajarea lui Mircea Băsescu. Cu acest prilej au dat declarații în fața instanței Florin Anghel, Izaura Anghel și Grinică-Ion Anghel, după ce la termenul anterior prezentase versiunea sa asupra faptelor Marius Constantin.

Citeşte şi: Familia lui Bercea Mondial vrea strămutarea procesului cu Mircea Băsescu. Care este motivul

Instanța a luat apoi în discuție legalitatea și temeinicia arestului preventiv în cazul lui Marius Constantin, iar cu acest prilej avocatul Pavel Abraham a cerut înlocuirea acestuia cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar, instanța rămânând în pronunțare.

Următorul termen al judecării pe fond în acest dosar a fost stabilit pentru 10 martie, când vor fi audiați Fănica Anghel și Mircea Băsescu.

Soția lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin și Grinică Ion Anghel, precum și fiica și ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție din Constanța, la sfârșitul lunii iunie, fiind acuzați de șantajarea lui Mircea Băsescu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constănţeni, în 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea în presă a unor informaţii compromităţoare, de corupție, în care ar fi fost implicat acesta şi familia sa.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, într-un alt dosar privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele preşedintelui.

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

Cele mai citite

Ungaria a rămas în urma României la PIB-ul pe cap de locuitor

"România a întrecut Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor, iar românii sunt cu mult înaintea maghiarilor la consum", scrie, într-o analiză pentru Portfolio.hu,...

Trupele ruse ar fi pe punctul de a încercui orașul Ceasiv Iar

Trupele ruse încearcă să încercuiască orașul Ceasiv Iar din regiunea Donețk, potrivit unui oficial militar ucrainean, potrivit hotnews.ro. Atacul este în desfășurare, însă Kievul...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă