10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialO nouă plângere împotriva lui Băsescu. Parchetul General a început urmărirea penală...

O nouă plângere împotriva lui Băsescu. Parchetul General a început urmărirea penală in rem

Parchetul General a primit o nouă plângere pe numele lui Traian Băsescu, cu privire la fapte comise în perioada în care fostul șef al statului a fost primar al Capitalei. 

Plângerea a fost făcută de Ioana Preda, o femeie evacuată din propria casă în urmă cu doi ani de zile. 

„Nimeni nu-mi dă înapoi cei 12 ani pe are i-am pierdut în instanţe”, a declarat Ioana Preda, în cadrul unei emisiuni televizate, de la Antena 3.

Femeia a declarat că fostul șef al statului i-a distrus familia. Ioana Preda a precizat, totodată, că nu se aștepta să se facă, vreodată, dreptate în cazul său.

Întrebată ce ar dori să-i transmită lui Traian Băsescu, Ioana Preda a declarat: “Să-i fie ruşine și Dumnezeu are grijă de fiecare. (…) El mi-a distrus viaţa, mi-a distrus familia”.

Potrivit noilor proceduri penale, procurorii sunt obligati să înceapă urmărirea penală in rem, adică pentru fapta reclamată de Ioana Preda. Acest lucru nu înseamnă că Traian Băsescu va fi rumărit penal in persona decât dacă procurorii găsesc probe judiciare.

Cele mai citite
00:01:00

China emite cea mai severă avertizare pentru ploi torențiale după inundații devastatoare

Peste 100.000 de persoane au fost evacuate în sudul Chinei din cauza ploilor abundente și a inundațiilor mortale, guvernul emițând marți cea mai înaltă...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...
Ultima oră
Pe aceeași temă