10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Parodie în Spania: Românii, făcuți hoți și prostituate. FADERE cere eliminarea...

VIDEO. Parodie în Spania: Românii, făcuți hoți și prostituate. FADERE cere eliminarea cântecului de pe Youtube

Comunitatea românilor din Spania a cerut canalului media YouTube să interzică o melodie care parodiază românii din Madrid, au anunțat reprezentanții comunității românești din Spania, FADERE.

Cântecul, o parodie interpretată de Torbe, sugerează că toți bărbații români sunt niște hoți și cerșetori, iar româncele sunt prostituate.

”Sunt un român în Madrid/ Și dacă te fac la buzunare sau fur metri întregi de cupru/ Nu te supăra, doar vreau să vă înveselesc. (…) Surorile mele curăță parbrize zi și noapte, pe la semafoare, iar nepoții fură telefoane în Madrid”, sunt câteva versuri din parodia ”Soy un romano en Madrid” (Sunt un român în Madrid”.

Cântecul a fost postat în urmă cu patru zile și a reușit să stârnească numeroase comentarii pe YouTube. Românii scriu că parodia incită la discriminare, iar câțiva spanioli laudă inițiativa, scriind că s-au convins că românii sunt hoți.

Avertizăm că melodia conține cuvinte licențioase.

 

”FADERE condamna vehement astfel de comportamente care incearca sa dezbine armonia si asa destul de fragila intre romani si spanioli.  Cerem tuturor romanilor care vor vedea aceasta melodie sa o marcheze cu  „NU APRECIEZ”,, aceasta fiind forma in care vom arata conducerii YouTube ca dorim scoaterea ei”, arată reprezentanții comunității de români din Spania.

În urmă cu șapte ani,pe YouTube a mai fost publicată melodia ”Me cago en esos putos Rumanos”, care a stârni un val de proteste în rândul românilor, iar cântecul a fost eliminat de canalul media.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă