9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialO persoană a murit într-un incendiu de pădure la Buzău

O persoană a murit într-un incendiu de pădure la Buzău

O femeie de 65 de ani a murit, iar soțul său a fost rănit grav, joi, în urma unui incendiu izbucnit într-o pădure din localitatea Gura Teghii, județul Buzău, informează Mediafax. 

Pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de litieră, izbucnit într-o pădure mixtă de conifere și foioase, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, George Crețu. 

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta extrem de violent pe aproximativ zece hectare, casele oamenilor fiind situate la aproximativ un kilometru distanţă de zona afectată de flăcări.

Intervenția pompierilor este extrem de dificilă întrucât vântul suflă cu putere, iar flăcările au cuprins pădurea.

La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii ajutați de voluntari localnici și polițiști încearcă să stingă focul cu lopeți, mături și sticle cu apă, în condiţiile în care acesta se manifestă într-o zonă muntoasă, greu accesibilă, flăcările fiind alimentate de vântul care suflă în rafale.

În urma incendiului, o femeie de aproximativ 65 de ani a fost găsită carbonizată, iar soțul său care are în jur de 70 – 75 de ani a fost rănit grav. Bărbatul a suferit arsuri de gradul 3 la faţă și la mâini şi picioare, fiind preluat de o salvare și transportat la Spitalul Județean Buzău.

Deocamdată, nu se știe cum au ajuns cei doi soți în zona în care are loc incendiul, polițiștii urmând să stabilească împrejurările în care a murit femeia.

Cele mai citite

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

“Suntem alături de David Popovici”, susține preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern

Camelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, a transmis că David Popovici a pus ochii pe o medalia la Jocurile Olimpice...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă