7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialO profesoară de istorie din Petroşani este anchetată pentru că le-a prezentat...

O profesoară de istorie din Petroşani este anchetată pentru că le-a prezentat elevilor trecutul familiei Iacob-Ridzi

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara au început o anchetă în cazul unei profesoare de istorie care a vorbit la cursuri, în mod critic, despre trecutul primarului Tiberiu Iacob-Ridzi şi al soţiei sale, Monica, informează miercuri Mediafax.

Profesoara a fost filmată, iar imaginile au ajuns pe o reţea de socializare.

O profesoară de istorie de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petroşani le-a vorbit elevilor la ora de curs despre familia Ridzi – Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroşani şi despre Monica Iacob-Ridzi, fost deputat de Petroşani, în prezent aflată la Penitenciarul Gherla unde ispăşeşte o condamnare pentru fapte de corupţie.

Într-o filmare transmisă live pe o reţea de socializare de elevi se poate auzi lecţia ţinută de profesor în faţa elevilor săi.

Profesorul le-a explicat elevilor cum a furat Monica Iacob-Ridzi, deşi avea copil mic acasă.

„Când bagi mâna până aici în bani, nu te gândeşti că ai copii mici acasă (…) Când ştii că ai copil mic acasă te apuci să faci tâmpenii şi umbli cu bani publici şi furi din bani ca să te aresteze ăştia… Eşti tâmpit? Şi după aia urli că ai copii mici? Păi când ai furat n-ai avut copii mici?”, se aude, în fundal, vocea cadrului didactic.

În dialogul cu elevii, profesorul explică cum fostul deputat de Hunedoara, dar şi ministru al Tineretului şi Sportului, provine dintr-o familie „destul de bogată”.

”Ei sunt foarte bogaţi. Deci Monica provine dintr-o familie destul de bogată. Tibi, şi el momârlan de-al nostru, are şi el ceva bănuţi, nici el nu-i sărac. Deci nu-i o familie săracă”, mai spune profesorul de istorie.

Tot profesorul le explică elevilor că ”după faptă vine răsplată” şii, în plus, emite şi păreri despre starea de sănătate a Monicăi Iacob-Ridzi.

”Ai grijă ce faci că s-ar putea să se întoarcă împotriva ta. Dar legat de boală şi de cancer, nu vă faceţi probleme că eu sunt sigur, sunt aproape sigur că ea nu e bolnavă. Sunt vrăjeli ca să mai stea prin spitale, să iasă mai repede”, mai spune profesorul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă