12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialO româncă va fi extrădată în Canada pentru că și-ar fi răpit...

O româncă va fi extrădată în Canada pentru că și-ar fi răpit propriul fiu. Ar putea face 10 ani de închisoare

Ana Maria Nedelcu, o româncă acuzată de răpire internaţională de copii, după ce, în 2014 a venit în România împreună cu fiul său, încălcând astfel legislația canadiană, ar putea face până la 10 ani de detenție într-o închisoare din această țară.  În România ar putea face cel mult trei luni de închisoare sau poate primi amendă penală.

Luni, procurorii Parchetului Curții de Apel au decis s-o cerceteze în libertate. Curtea de Aple va decide, marți, soarta femeii. 

Potrivit unui comunicat transmis de către Parchetul Curții de Apel, ”la data de 23.03.2016 în evidenţele Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a fost înregistrată adresa Ministerului Justiţiei – Serviciul de cooperare judiciară internaţională în materie penală având ca obiect cererea de extrădare formulată de autorităţile judiciare din Canada, privind pe cetăţeanul român NEDELCU ANA MARIA, urmărit penal de autorităţile canadiene pentru săvârşirea infracţiunii de răpire cu încălcarea unui ordin de custodie, faptă prevăzută de art.281 alin.1 din Codul penal canadian, pedepsită cu închisoare de până la 10 ani”.

Anchetatorii arată că, în documentele transmise de statul solicitant a fost descrisă fapta săvârşită de către Ana maria Nedelcu ar fi aceea că în anul 2014 aceasta a plecat în România împreună cu copilul său minor, încălcând ordinul de custodie emis de către o instanţă canadiană, ordin prin care drepturile părinteşti privind pe minor erau exercitate de către ambii părinţi.

Fapta Anei Maria Nedelcu are corespondent în legislaţia penală română în infracţiunea de nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorilor, prev. de art.379 alin.1 C.pen., pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de la o lună la 3 luni sau amendă.

”În cursul zilei de astăzi (marți, n.r.) procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au sesizat Curtea de Apel Bucureşti, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr.302/2004 rep.,privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, în vederea aprecierii asupra luării măsurii arestării provizorii faţă de persoana extrădabilă NEDELCU ANA MARIA şi continuarea procedurii de soluţionare a cererii de extrădare formulată de autorităţile judiciare din Canada”.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă