15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialO tânără din Harghita a fost ATACATĂ de un urs

O tânără din Harghita a fost ATACATĂ de un urs

O tânără în vârstă de 28 de ani a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, după ce a fost atacată de un urs, la o stână din apropierea comunei Siculeni, din Harghita, informează Mediafax.

Tânăra lucra, duminică, în curtea unei stâne situate într-o zonă împădurită între localitățile Siculeni și Satul Nou, iar la un moment dat a văzut că o ursoaică și puii ei se îndreaptă către staule.

Câinii de la stână au atacat animalele, iar unul dintre puii ursoaicei a fost omorât. Încercând să își apere puii, ursoaica a atacat femeia, mușcând-o de mâna dreaptă și zgâriind-o cu ghearele la un picior.

Femeia rănită a fost transportată la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, fiind apoi transferată la Spitalul de Boli Infecțioase de la Șumuleu-Ciuc, secție exterioară a SJU, unde este tratată antirabic.

“Pacienta are o plagă mușcată în regiunea radiocarpiană a mâinii drepte și mai multe escoriații la genunchiul stâng. Starea pacientei este bună și în prezent este internată la secția Boli Infecțioase, pentru tratament antirabic”, a declarat, luni, managerul Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc.

Aceasta este pentru prima dată în acest an când urșii atacă un om în Harghita. După ce au ieșit din hibernare, urșii au atacat și ucis mai multe vite tinere pe islazurile comunale în localitățile Plăieșii de Jos, Cârța, Mărtiniș Odorheiu Secuiesc și Tulgheș.

Anul trecut au fost înregistrate 242 de cazuri de pagube provocate de animalele sălbatice în județ, urșii fiind responsabili de aproximativ 200 dintre acestea, potrivit unei statistici a Agenției de Protecţia Mediului Harghita.

 Tot anul trecut, urșii au atacat și rănit mai multe persoane din Harghita, în perioada recoltării. 

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă