18.9 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialO tânără din Vaslui care şi-a INCENDIAT bebeluşul, condamnată cu suspendare

O tânără din Vaslui care şi-a INCENDIAT bebeluşul, condamnată cu suspendare

O tânără din Vaslui care, în urmă cu doi ani, şi-a incendiat copilul nou-născut, a fost condamnată de Judecătoria Vaslui la un an de închisoare cu suspendare, informează Mediafax.

Judecătoria Vaslui a condamnat-o pe o tânără din localitatea Şerboteşti la un an de închisoare cu suspendare pentru “uciderea nou-născutului săvârşită de mamă”, după ce, în vara anului 2013, şi-a omorât copilul născut acasă, iar apoi l-a incendiat şi l-a aruncat în latrina locuinţei.

Magistraţii vasluieni au dispus ca suspendarea pedepsei să se facă pe o perioadă de trei ani, perioadă în care tânăra de 26 de ani se va afla sub supravegherea organelor judiciare.

Sentinţa nu este definitivă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor vasluieni, femeia a născut acasă, fără asistenţă medicală, un bebeluş viu, la care a decis însă să renunţe, conform propriilor declaraţii, pentru a-l determina pe soţul său să se întoarcă acasă, după ce acesta plecase pe motiv că nu era tatăl biologic al copilului. Imediat după naştere, tânăra a înfăşurat nou-născutul într-un cearşaf, iar apoi l-a abandonat într-una din camerele locuinţei.

A doua zi, femeia a constatat că bebeluşul este mort, astfel încât a dat foc în curtea casei la cearşaful în care se afla şi nou-născutul. Ulterior, a aruncat ceea ce a rămas în latrina din curtea locuinţei.

La câteva zile după ce şi-a ucis bebeluşul, tânăra a fost internată la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, iar în urma expertizei psihiatrice s-a constatat că a avut discernământ.

Cele mai citite

Ciolacu: Intenţia clară a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că "intenţia clară" a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei. Prezent la Braşov, unde...

Ceremonia de finalizare a studiilor: Tradiții și simboluri ale maturității academice

Momentul absolvirii marchează o etapă definitorie în viața oricărui student, fiind punctul culminant al anilor de studiu și dedicare. Este ziua în care tradiția...

SUA nu consideră că Israelul face „genocid” în Gaza, dar trebuie „ să protejeze civilii”

Statele Unite(SUA) nu consideră că Israelul comite un "genocid" în Fâşia Gaza, dar îl îndeamnă pe aliatul lor "să facă mai mult pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă