15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Oamenii protestează, Patriarhia ține o slujbă pentru pace. Ce le-a transmis...

UPDATE. Oamenii protestează, Patriarhia ține o slujbă pentru pace. Ce le-a transmis ÎPS Daniel credincioșilor

UPDATE: Patriarhul Daniel le-a transmis sutelor de credincioși, care au participat, joi seara, la rugăcinea pentru pace de la Catedrala Patriarhiei că ”avem nevoie de pace și unitate, pentru ca să putem săvârși binele unii cu alții, nu unii împotriva altora”, potrivit Agerpres. 

“Avem nevoie de pace și de unitate. Avem nevoie de pace în Biserică, avem nevoie de pace în societate, dar și de comuniune, de unitate, ca să putem săvârși binele unii cu alții, nu unii împotriva altora. De aceea, în aceste zile, Biserica dorește să fie o slujitoare, un factor al păcii sociale, așa cum prevede și legislația noastră, dar mai ales cum ne cere Mântuitorul Iisus Hristos”, a spus patriarhul.

De asemenea, patriarhul Daniel a menționat că “în această perioadă avem nevoie să ne gândim fiecare cum putem înnoi duhovnicește viața noastră, viața personală, comunitară și socială”.

———

În timp ce peste 2.000 de persoane protestează în Piața Universității, Patriarhia ține o rugăciune, începând cu ora 18.30, la Catedrala Patriarhală pentru ”pace și unitate”.

”În aceste zile de durere, dar şi de frământare socială, Patriarhia Română cheamă pe fiii Bisericii la rugăciune pentru pace şi unitate, deoarece rugăciunea este izvor de lumină şi înțelepciune, de înnoire spirituală şi morală în viaţa Bisericii, dar şi în viaţa societății noastre”, se arată în comunicatul Patriarhiei. 

Citește și: VIDEO. Patriarhul Daniel își cere iertare condiționat

Patriarhul Daniel le-a transmis, joi, un mesaj tinerilor în care și-a cerut iertare “dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite”. Reacția Patriarhului vine după ce zeci de mii de oameni au scandat, miercuri seara, în toată țara ”Jos Patriarhul” și ”Vrem spitale, nu catedrale”. 

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...
Ultima oră
Pe aceeași temă