15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. UPDATE. Obuz din Al Doilea Război Mondial, descoperit pe șantierul Catedralei...

VIDEO. UPDATE. Obuz din Al Doilea Război Mondial, descoperit pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului

UPDATE: Operațiunea de transportare a proiectilului s-a încheiat după două ore și a decurs ”în depline condiții de siguranță”, conform unui comunicat al Ministerului de Interne.

Proiectilul exploziv cu focos, calibru 100 mm, a fost ridicat și transportat în condiții de siguranță la Unitatea Specială de Intervenție de la Ciolpani, unde va fi distrus.

—-

Un obuz din Al Doilea Război Mondial a fost descoperit, miercuri, de muncitorii care lucrează pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului, în apropiere de Palatul Parlamentului, relatează Mediafax. Proiectilul va fi ridicat de pirotheniști și distrus într-un poligon.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Anca Onofrei, a spus că muncitorii au găsit, în timpul lucrărilor, un obuz care provine, cel mai probabil, din al Doilea Război Mondial.

Pirotehniştii de la Unitatea Specială de Intervenţie Ciolpani au fost trimişi să ridice obuzul, pe care îl vor duce într-un poligon.

 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/23f18adf7951a413e27778be45ace62d/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Potrivit purtătorului de cuvânt al Unităţii Speciale de Intervenţie Ciolpani, în jurul orei 11.50 a fost primit un apel, prin numărul de urgenţă 112, privind existenţa unui element de muniţie, în zona Palatului Parlamentului.

Circulaţia în zonă a fost oprită temporar, până când pirotehniştii vor ridica obuzul.

Cele mai citite

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...
Ultima oră
Pe aceeași temă