15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialOficial SUA: Protecţionismul şi naţionalismul digital limitează creşterea economică

Oficial SUA: Protecţionismul şi naţionalismul digital limitează creşterea economică

Adjunctul Secretarului american pentru Comerţ, Bruce Andrews, a declarat, luni, la Bucureşti, că în întreaga lume există o creştere a protecţionismului şi a naţionalismului digital,care limitează creşterea economică, informează un comunicat al Ambasadei.

În cadrul Summitului Regional pentru Securitate Cibernetică, Bruce Andrews, adjunctul Secretarului american pentru Comerţ, a declarat că SUA sunt “dornice” să colaboreze cu România “pentru a face faţă pericolului emergent” al atacurilor cibernetice.

“Cred că una dintre cele mai bune modalităţi prin care putem ajuta România să-şi protejeze infrastructura vitală de invadatori ostili este continue dezvoltarea de tehnologii inovative cu ajutorul companiilor americane de înalt nivel din IT”, a precizat oficialul SUA, venit la Bucureşti cu o misiune formată din 20 de companii americane de profil.

Citește și: Ponta, încrezător în succesul proiectului de securitate cibernetică. Ce declarații a făcut premierul la deschiderea Summitului

Andrews a subliniat faptul că România a dovedit că este un lider în tehnologia informaţiei, aici fiind realizate noi descoperiri care sunt folosite peste tot în lume.

“Expertiza dvs în acest domeniu nu a trecut neobservată de către companiile americane. România este a doua limbă vorbită – după engleză – în birourile Microsoft din întreaga lume. Datorită combinaţiei de sofisticare tehnologică şi de aptitudini lingvistice ale românilor, companii americane majore şi-au stabilit birourile regionale în Bucureşti”, a spus adjunctul Secretarului american pentru Comerţ, subliniind că este “loc de mai mult” în ceea ce priveşte colaborarea româno-americană în domeniul IT.

Bruce Andrews a declarat că cele 20 de companii americane venite la Bucureşti, unele prezente deja aici, altele dispuse să vină să investească, pot ajuta România să-şi atingă “obiectivele economice şi de securitate”.

“Dar pentru a se întâmpla asta este esenţial să nu fie implementate legi şi reglementări care să dăuneze securităţii cibernetice, să împiedice interoperabilitatea şi inovarea. Asistăm la o creştere în întreaga lume a protecţionismului digital şi a naţionalismului digital, guvernele adoptând legi şi politici în beneficiul industriei domestice. Aceste acţiuni – sub masca reglementării economice şi de securitate – limitează creşterea economică, negându-le cetăţenilor şi afacerilor accesul la cele mai bune tehnlogii din lume”, a afirmat Andrews.

“Dacă vrem să prevenim viitoare atacuri cibernetice, guvernele şi industria de profil trebuie să colaboreze pentru a face faţă acestor provocări comune”, a mai spus oficialul american.

 

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă