13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialOfiţer de frontieră, reținut de DNA pentru corupție

Ofiţer de frontieră, reținut de DNA pentru corupție

Un ofiţer din cadrul Poliţiei de Frontieră Huşi, a fost reținut de procurorii DNA, sub acuzația de sprijinire a unui grup de contrabandă.

În perioada ianuarie-februarie, ofițerul Valentin Badiu, l-a informat în repetate rânduri pe Vasile Iordachi, conducătorul unui grup infracțional cu privire la acțiunile poliției de frontieră care ar fi putut periclita operațiunile de contrabandă desfășurate de acest grup.

Astfel, ofițerul l-a avertizat pe Vasile Iordachi, în legătură cu implicarea unui martor denunţător în „eşuarea” operaţiunii de contrabandă din noaptea de 27/28.12.2013, cu scopul de a împiedica prinderea în flagrant a membrilor grupului infracţional.

De asemenea, i-a precizat conducătorului grupului de contrabandă, că la domiciliul denunțătorului fuseseră instituite măsuri de pază, sugerându-i totodată să desfăşoare operaţiuni de contrabandă de mai mică anvergură și prin alte locuri decât cele cunoscute.

În final, ofițerul l-a avertizat pe Vasile Iordachi, coordonatorul grupului infracţional, în legătură cu faptul că este căutat de către organele judiciare.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, față de ofițerul Valentin Badiu sub aspectul săvârşirii infracțiunii de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracţional organizat;

Inculpatului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă.

Cele mai citite

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Elicopterul președintelui iranian Raisi nu a fost încă găsit! Mesajul transmis de ayatollahul Khamenei

Televiziunea de stat de la Teheran difuzează rugăciuni, în timp ce echipele de salvatori efectuează căutări în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul prăbușit...
Ultima oră
Pe aceeași temă