6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialOfițeri de frontieră români și moldoveni, arestați preventiv pentru trafic de țigări

Ofițeri de frontieră români și moldoveni, arestați preventiv pentru trafic de țigări

Trei ofițeri de frontieră români și moldoveni au fost arestați preventiv pentru sprijinirea unui grup infracțional specializat în contrabanda de țigări, informează DNA. 

În perioada noiembrie-decembrie 2013 inculpații Vasile Iordachi, Iurie Volceanov și Ivan Musteață (ultimii doi ofițeri în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră LEOVA – R. Moldova) au format un grup infracțional specializat în derularea de operațiuni de contrabandă. Acest grup a introdus fraudulos, pe teritoriul României, peste frontiera verde, în perioada decembrie 2013 – mai 2014, diverse cantități de țigări.

Pentru desfășurarea operațiunilor de contrabandă, membrii grupului infracțional l-au contactat, în mod repetat, pe șeful Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni, județul Vaslui (unitatea de poliție corespondentă sectorului de poliție LEOVA), acesta din urmă fiind denunțător în cauză, promițându-i sume de bani (respectiv 50 euro/bax) pentru a le facilita, prin încălcarea atribuțiunilor de serviciu referitoare la controlul frontierei de stat, trecerea peste frontiera verde a coletelor cu țigări.

În perioada 27.12.2013-14.04.2014, inculpatul Valentin Badiu l-a informat în repetate rânduri pe inculpatul Vasile Iordachi, conducătorul grupului infracțional, prin mesaje scurte tip SMS sau prin convorbiri telefonice, referitor la unele aspecte care ar fi putut periclita operațiunile de contrabandă desfășurate de grupul coordonat de acesta din urmă.

Prejudiciul în acest dosar se ridică la 659.000 lei (aprox. 150.000 euro) + reprezentând TVA și accize instituite asupra acestor produse cu regim special.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă