21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialOfiţerul BCCO Ploiești, ARESTAT preventiv în dosarul șefului DGA Prahova

Ofiţerul BCCO Ploiești, ARESTAT preventiv în dosarul șefului DGA Prahova

Ofiţerul BCCO Ploieşti, Emanuel Saghel, cercetat pentru şantaj, trafic de influenţă și folosirea de informaţii nedestinate publicităţii, a fost arestat preventiv, vineri, de Curtea de Apel Ploiești, informează Mediafax.

Astfel, magistraţii au admis, vineri după-amiază, contestaţia procurorilor DNA Ploieşti la decizia Tribunalului Prahova, care decisese cercetarea sub control judiciar a ofiţerului BCCO Emanuel Saghel.

Citește și: Şeful DGA Prahova, ARESTAT PREVENTIV

Astfel, instanța a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele lui Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finanţării terorismului şi spălării banilor din BCCO Ploieşti.

Saghel este acuzat de şantaj, trafic de influenţă și folosire, în orice mod, direct sau indirect de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi luare de mită, în dosarul în care sunt cercetați și şeful DGA Prahova, Constantin Ispas, arestat preventiv, şi adjunctul șefului Poliției Județene, Adrian Rădulescu, pus sub control judiciar.

De asemenea, tot vineri, în acelaşi dosar, judecătorii au respins contestaţia șefului DGA, Constantin Ispas, la decizia de arestare preventivă, menţinând măsura dispusă inițial de Tribunalul Prahova.

Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.

Șeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, adjunctul şefului Poliției Județene Prahova, Adrian Rădulescu, și Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finanțării terorismului și spălării banilor din BCCO Ploiești, au fost reținuți luni seară de DNA Ploiești.

Ulterior, comisarul şef Constantin Ispas, acuzat de trafic de influență, efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, luare de mită, folosire de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, spălare a banilor și cercetare abuzivă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, de Tribunalul Prahova, iar Emanuel Saghel a fost pus sub control judiciar.

În cazul comisarului şef Adrian Rădulescu, procurorii au decis să fie cercetat sub control judiciar.

Potrivit DNA, Constantin Ispas, comisar-şef de poliție şi şef al Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, folosindu-şi influenţa asupra unor funcţionari cu atribuţii de control din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Prahova și Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova,”a acţionat pentru obţinerea de avantaje patrimoniale necuvenite, pentru sine şi membri ai cercului său relaţional”.

Cele mai citite

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...

Alexander Zverev, campion la Foro Italico

Germanul Alexander Zverev a câştigat pentru a doua oară în carieră turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, după ce l-a învins în finală...

Mircea Geoană susține că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din Europa

Sâmbătă, la Congresul Studenților din România, desfășurat la Palatul Parlamentului, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut o declarație tranșantă privind sistemul...
Ultima oră
Pe aceeași temă