10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialOlt: Poliţista care şi-a înjunghiat fostul şef, condamnată la trei ani şi...

Olt: Poliţista care şi-a înjunghiat fostul şef, condamnată la trei ani şi şase luni de închisoare

Poliţista Melania Renghea, care în decembrie 2012 şi-a înjunghiat fostul şef de la Poliţia Balş şi i-a acuzat pe acesta şi pe mai mulţi şefi din IPJ Olt că ar fi violat-o, a fost condamnată, joi, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare de Tribunalul Olt, relatează Mediafax. Sentinţa nu este definitivă.

Magistraţii Tribunalului Olt au condamnat-o pe Melania Renghea la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru tentativă la omor.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la pronunţare.

Melania Renghea, poliţista din judeţul Olt care şi-a înjunghiat şeful şi cercetată pentru tentativă de omor a fost condamnată la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Sentinţa nu est edefinitivă, ea poat efi atacată cu apel, transmite corespondentul Mediafax.

De asemenea, magistraţii au dispus ca femeia să-i plătească lui Gheorghe Barbu, superiorul său, 5.000 de lei daune morale şi 20.000 de lei daune materiale.

În iulie 2013, poliţista Melania Renghea a fost trimisă în judecată de procurori de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, sub acuzaţia de tentativă la omor calificat.

Conform rechizitoriului întocmit în acest caz că în 26 decembrie 2012, pe fondul unor neînţelegeri anterioare, poliţista Melania Renghea a mers cu un autoturism la locuinţa comisarului şef de atunci de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, Gheorghe Barbu, fostul său şef, care a invitat-o în casă, femeia insistând însă să o însoţească în autoturism.

După ce Gheorghe Barbu a urcat în autoturism, poliţista a pornit maşina, deplasându-se pe o distanţă de aproximativ 40 de metri, unde a oprit la insistenţele fostului său şef. În autoturism, Gheorghe Barbu a întrebat-o pe Melania Renghea care este motivul vizitei sale, aceasta spunându-i că din cauza sa are probleme la actualul loc de muncă, respectiv Postul de Poliţie Brâncoveni, întrucât acesta "făcuse afirmaţii denigratoare la adresa sa în discuţiile cu actualul ei şef".

Barbu a infirmat însă acuzele aduse de poliţistă care, ulterior, l-a înjunghiat în abdomen cu un cuţit de bucătărie. Aceasta a încercat apoi să-l înjunghie din nou tot în abdoment, dar, întrucât bărbatul s-a apărat, a fost lovit în genunchiul stâng, se mai arăta în rechizitoriu.

De asemenea, comisarul şef de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost muşcat de umărul stâng de către Melania Renghea, iar în încercarea de a-i lua cuţitul, cei doi şi-au produs reciproc leziuni la mâini.

În urma incidentului, poliţista l-a sunat pe soţul său, căruia i-a povestit "denaturat" că fostul său şef de la Balş ar fi încercat să o omoare, potrivit rechizitoriului.

În urma agresiunilor, Melania Renghea şi Gheorghe Barbu au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

"Referitor la plângerea formulată de poliţistă cu privire la presupuse abuzuri sexuale comise asupra sa de către alte persoane (ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, procurori, avocaţi), din cercetările efectuate în cauză a rezultat că faptele sesizate nu există", se preciza în rechizitoriul procurorilor.

În luna ianuarie 2013, 11 poliţişti şi comisarul şef Gheorghe Barbu au fost audiaţi la Parchetul Curţii de Apel Craiova, în urma unei plângeri depuse de femeie, privind acuzaţii de viol şi abuz sexual. Toţi poliţiştii audiaţi au declarat că sunt nevinovaţi şi că totul s-a petrecut în imaginaţia femeii.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă