16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialOlt. Șase persoane arestate pentru trafic de minori. Victimele erau duse în...

Olt. Șase persoane arestate pentru trafic de minori. Victimele erau duse în Spania unde erau obligate să se prostitueze

Mai multe minore și tinere din Caracal și localitățile limitrofe au fost trimise în Spania, la prostituție, de o rețea de traficanți de carne vie. Șase membri ai rețelei au fost deja arestați pentru 30 de zile. Anchetatorii spun că numai de pe urma a două eleve ale unui colegiu din Caracal, obligate să întrețină raporturi sexuale cu peste 20 de bărbați, zilnic, timp de patru luni, gruparea a câștigat suma de 170.000 de euro.

”Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Olt, împreună cu polițiști specializați în combaterea criminalității organizate (SCCO) din Olt, cu sprijinul Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IJP Olt și cu suportul tehnic asigurat de Serviciul Român de Informații, au destructurat o grupare infracțională față de membrii căreia există suspiciunea rezonabilă că au exploatat sexual, pe teritoriul Spaniei, mai multe tinere recrutate din județele Olt și Dolj.  Magistrații Curții de Apel Craiova au admis astăzi cererea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Olt de arestare preventivă pentru 30 de zile a șase persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și constituire de grup infracțional organizat. Este vorba despre inculpații C.C.I., F.N.A., G.M.I., G.F., R.M.A. și  V.A., toți cetățeni români, față de care s-a pus în mișcare acțiunea penală în data de 28 aprilie 2014 pentru infracțiunile mai sus enumerate”, informează DIICOT, într-un comuncat de presă.

Conform anchetatorilor, cei șase inculpați au constituit un grup infracţional organizat ce are ca principală activitate recrutarea de tinere și minore din municipiul Caracal şi localităţile apropiate în scopul exploatării lor sexuale în localitatea spaniolă Benidorm. Conform probelor, membrii grupării promiteau tinerelor obținerea unor locuri de muncă bine remunerate, le transportau în Spania, unde le deposedau de actele de identitate și de telefoanele mobile, apoi – prin folosirea de violenţe şi ameninţări – le exploatau sexual, prin plasarea ca “prostituate la stradă”, încasând sumele de bani obţinute din aceste activităţi. 

”Din probele administrate în dosar rezultă că numai de pe urma a două tinere – eleve ale unui colegiu din Caracal – pe care membrii grupării le-au recrutat în aprilie 2011 și le-au obligat să întrețină raporturi sexuale cu peste 20 de bărbați, zilnic, timp de patru luni, gruparea a câștigat suma de 170.000 de euro.

Cei șase au fost reținuți pentru 24 de ore în data de 28 aprilie, dar magistrații Tribunalului Olt au decis cercetarea lor în stare de libertate. Joi, Curtea de Apel Craiova a admis contestația procurorilor DIICOT – BT Olt și au dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele celor șase inculpați”, maia rată DIICOT.

 

Cele mai citite

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...
Ultima oră
Pe aceeași temă