8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialOmagii la București și Cluj pentru victimele atentatelor din Paris

Omagii la București și Cluj pentru victimele atentatelor din Paris

Câteva sute de persoane au participat, duminică, în fața Ambasadei Franței din București și la Institutul Francez din Cluj-Napoca, pentru a comemora victimele atentatelor de la Paris.

Atât la București, cât și la Cluj, oamenii au ținut momente de reculegere, au depus flori și candele, și au semnat în cartea de condoleanțe. 

Consulul onorific al Franţei la Cluj-Napoca, Pascal Fesneau, a declarat că momentul atentatelor a fost dramatic pentru francezi, dar şi pentru valorile pe care le reprezintă Franţa.

“Am ţinut acest moment de reculegere, la care au participat foarte mulţi studenţi francezi la medicină, suntem foarte mândri de ei. Am primit foarte multe mesaje de susţinere din partea românilor şi vrem să le mulţumim din tot sufletul. Este un moment foarte dramatic pentru noi, francezii, dar şi pentru valorile pe care le reprezentăm, care sunt valori universale – de libertate, de egalitate şi de fraternitate. Este un atac asupra tuturor, asupra francezilor, asupra românilor. Sunt atacuri teroriste, suntem în timp de război, este absolut clar. Este un stat islamic ilegal constituit care ne atacă pe noi şi la care trebuie să răspundem”, a spus Fesneau.

Evenimentul de comemorare de la București a fost deschis de ambasadorul Francois Saint-Paul, căruia i s-a alăturat şi premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

Sute de oameni au cântat la unison " La Marseillaise" şi au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor.

În cursul zilei de duminică, la ambasadă au venit şi au semnat în cartea de condoleanţe foştii preşedinţi Ion Iliescuşi Traian Băsescu şi este aşteptat premierul desemnat Dacian Cioloş.

Bilanţul victimelor atentatelor teroriste din Paris, care au avut loc în şase zone ale oraşului şi au fost revendicate de gruparea Stat Islamic, a ajuns la 129 de morţi şi 352 de răniţi, dintre care 99 în stare gravă, a anunţat procurorul general din capitala franceză, Francois Molins, citat de publicaţia Le Figaro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă