13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialOmar Hayssam a fost cu mascații de la închisoare la spital, susținând...

Omar Hayssam a fost cu mascații de la închisoare la spital, susținând că îl doare burta

Sirianul Omar Hayssam, condamnat pentru terorism, a fost transportat, miercuri, la o clinică de specialitate după ce, marţi seara, a ajuns la Spitalul Judeţean din Târgovişte, acuzând dureri la rinichi, transmite Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Târgovişte, Elena Firoiu, a declarat, miercuri, că după ce a petrecut noaptea la unitatea medicală din Dâmboviţa, Hayssam a fost transferat, miercuri dimineaţa, la o altă clinică de specialitate.

Hayssam a primit diagnosticul de insuficienţă renală.

”Aseară, în jurul orei 21.05, s-a prezentat la Departamentul de Urgenţă al Spitalului Judeţean Târgovişte, un pacient în vârstă de 54 de ani, care acuza dureri abdominale. El a fost examinat de o echipă multidisciplinară, iar în jurul orei 00.00 a fost internat pe una dintre secţiile spitalului, urmând ca astăzi dimineaţă, să fie trimis la o altă clinică de specialitate. Acest lucru s-a şi întâmplat, în jurul orei 9.30, starea pacientului fiind stabilă şi acesta fiind cooperant”, a declarat  Elena Firoiu.

Hayssam a fost însoţit de mascaţi din trupele speciale ale Penitenciarului de maximă siguranţă Mărgineni, unde îşi ispăşeşte pedeapsa de 23 de ani şi patru luni de închisoare.

Cât timp i s-au făcut analize, deţinutul a fost păzit.

Sirianul a rămas peste noapte în grija doctorilor, înconjurat de forţe de ordine impresionante.

În luna martie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv contopirea pedepselor primite de Omar Hayssam în dosarele "Volvo", "Foresta Nehoiu" şi cel al răpirii celor trei jurnalişti, sirianul urmând să execute 23 de ani şi patru luni de închisoare.

În 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din România la bordul unei nave. Fuga acestuia a determinat revocarea din funcţii a şefilor SRI, SIE şi DGIPI, Radu Timofte, Gheorghe Fulga şi Virgil Ardelean, dar şi a procurorului general al României Ilie Botoş, în 20 iulie 2006.

Omar Hayssam a fost adus în România în iulie 2013, după şapte ani de la fuga sa din ţară. În prezent, Hayssam este încarcerat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă