15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialOmul de afaceri Dan Condrea va fi înmormântat în cimitirul Sfânta Vineri...

Omul de afaceri Dan Condrea va fi înmormântat în cimitirul Sfânta Vineri din Capitală

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, mort într-un accident produs, duminică seara, pe un drum din Ilfov, va fi înmormântat, miercuri, în capela familiei aflată în cimitirul Sfânta Vineri, din Capitală. Trupul omului de afaceri a fost ridicat,marți, de la INML de angajații unei firme de servicii funerare, după ce medicii legisști au finalizat necropsia. 

Concluziile provizorii ale autopsiei efectuate de către Serviciul de Medicină Legală Ilfov au relevat faptul că moartea victimei a fost violentă, iar leziunile traumatice constatate s-au putut produce prin loviri de corpuri şi planuri dure, cât şi prin strivire de componentele unui autovehicul, ca urmare a unui impact cu un obstacol (politraumatism rutier) şi sunt în legătură de cauzalitate directă necondiţionată cu decesul.

”Totodată, concluziile provizorii au stabilit că nu s-au constatat leziuni fără caracter vital sau leziuni care pot avea alt mecanism de producere decât cel menţionat mai sus.

În cauză urmează a fi efectuate analize ADN. Victima a fost recunoscută fără echivoc de către concubina sa, inclusiv după semne particulare.

De asemenea, la cercetarea la faţa locului au fost identificate telefoanele victimei, asupra cărora sunt în derulare proceduri de percheziţie informatică, precum şi cartea de identitate şi permisul de conducere ale acesteia”, transmite Parchetul General. 

Dan Condrea era patronul companiei Hexi Pharma acuzată că furniza spitalelor de stat dezinfectanţi sanitari diluaţi. Omul de afaceri a murit cu o zi înainte ca procurorii să-l pună sub acuzare pentru înșelăciune cu urmări deosebit de grave. Anchetatorii merg pe varianta sinuciderii, 

Citește și: Ipoteza sinuciderii în cazul lui Condrea, tot mai plauzibilă. Specialistul criminolog Dan Antonescu explică ce indicii susțin această variantă

Prejudiciu în dosarul dezinfectanților diluați

Marți, Pacrhetul General a făcut publică valoarea contractelor firmei Hexi Pharma cu 152 de spitale din România. Este vorba despre aproximativ 51 de milioane de lei. 

Citește și:  Noi informații în dosarul dezinfectanților diluați. Hexi Pharma a avut contracte de 51 milioane lei (Parchetul General)

”Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în intervalul 2014 – 2016, HEXI PHARMA a încheiat contracte de vânzare de produse biocide cu un număr de 152 de unităţi medicale din România. Valoarea contractelor încheiate de HEXI PHARMA cu aceste unităţi medicale – având ca obiect vânzarea de produse biocide cu privire la care  s-au constatat nerespectări ale concentraţiei substanţelor active – este de cca. 51 milioane lei”, transmite Parchetul General. 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă