17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialOmul de afaceri Gheorghe Ceteraş a fost reţinut în dosarul privind retrocedarea...

Omul de afaceri Gheorghe Ceteraş a fost reţinut în dosarul privind retrocedarea a 5.000 hectare de pădure

Procuroeii DNA l-au reținut miercuri seara pe omul de afaceri buzoian Gheorghe Ceteraş, acuzat de cumpărare de influenţă şi dare de mită într-un dosar privind retrocedarea a 5.000 de hectare de pădure.

Potrivit Mediafax, avocatul lui Gheorghe Ceteraş, Cătălin Dancu, a declarat, miercuri seară, că în urma audierilor de la DNA Ploieşti clientul său a fost reţinut. Dancu a susţinut nevinovăţia lui Gheorghe Ceteraş, afirmând că nu există probe care să indice faptul că acesta ar fi dat mită peste două milioane de euro, aşa cum susţin procurorii, şi că clientul său a intrat în mod legal în posesia celor peste 5.000 de hectare de pădure.

"Avem toate documentele ce atestă legalitatea procedurilor de retrocedare. Nu sunt plăţi cash faţă de nimeni, toate plăţile în cadrul tranzacţiilor au fost făcute prin bănci. Nu cred în ce se spune aici vis-a vis de modul în care s-a dat hotărârea judecătorească (n.r – de retrocedare) (…). Am cerut în mod clar să ni se arate probe în legătură cu milioanele de care se vorbeşte cu atâta nonşalanţă", a afirmat Cătălin Dancu.

Acesta a spus că nu ştie cine este denunţătorul din acest dosar şi că clientul său nu a dat niciun ban pentru a primi cele 5.000 de hectare de pădure.

Întrebat câţi bani a plătit Ceteraş pentru drepturile litigioase asupra celor 5.000 de hectare de pădure, avocatul Dancu a răspuns că suma plătită a fost de 4,8 milioane de euro şi că există documente care atestă legalitatea acestei tranzacţii.
Apărătorul lui Ceteraş a precizat că a depus o plângere împotriva ordonanţei de reţinere a clientului său, plângere despre care a spus că a fost înaintată prim-procurorului DNA Ploieşti, mai scrie sursa citată.

Surse apropiate anchetei spun că urmează să fie reţinute alte trei persoane cercetate în acest dosar, între care fostul prefect de Buzău Paul Beganu, singurul care a părăsit sediul DNA Ploieşti fiind judecătorul Neculae Toader.

Fostul prefect de Buzău Paul Beganu, omul de afaceri Gheorghe Ceteraş, un judecător, un avocat şi un angajat al Romsilva au fost puşi sub urmărire penală de procurorii DNA într-un dosar privind retrocedarea a peste 5.000 de hectare de pădure, prejudiciul depăşind 21 de milioane de euro.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă