10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Milionarul Ilie Vonica și-a explicat sinuciderea într-o scrisoare

UPDATE. Milionarul Ilie Vonica și-a explicat sinuciderea într-o scrisoare

UPDATE. Proprietarul Grupului Polisano, Ilie Vonica, s-a sinucis, spun surse judiciare, care precizează că acesta a lăsat în locuinţa sa din municipiul Sibiu o scrisoare de cinci pagini în care îşi explică gestul, familia acestuia insistând ca documentul să nu fie făcut public.

Surse judiciare au declarat, marţi, că omul de afaceri Ilie Vonica, proprietarul Grupului Polisano, s-a aruncat de la una dintre teresele locuinţei sale, de la o înălţime de circa opt metri.

Aceleaşi surse spun că omul de afaceri a lăsat în locuinţa sa de pe strada Andrei Mureşanu din municipiul Sibiu o scrisoare în care îşi explică gestul.

Documentul este scris de mână şi are cinci pagini, dar familia a insistat ca acesta să nu fie dat publicităţii, adaugă sursele citate.

Vecinii familiei Vonica spun că au văzut agitaţie mare, marţi, la orele prânzului, în curtea familiei şi cred că problemele din ultima perioadă "l-au răpus" pe omul de afaceri.

"S-a aruncat pe geam domnul Vonica. Avea probleme cu soţia, probabil de aia, problemele l-au răpus. La 12.00 a fost, a venit salvarea, l-a dus", a spus una dintre vecinele familiei.

"Prima dată a venit Salvarea, o maşină de Poliţie şi altă Salvare. Am văzut că au intrat în curte, l-au luat. Păcat de el! Am înţeles că i-au pus sechestru pe casă. Moartea nu e o soluţie, dar e alegerea lui", a declarat Irina Leonte, o altă vecină a familiei Vonica.

—-

 

UPDATE. Omul de afaceri Ilie Vonica a murit. Martorii spun că marți dimineață, înainte să se arunce de pe terasa locuinței sale, a fost văzut fumând pe unul dintre balcoanele vilei.

Omul de afaceri Ilie Vonica s-a aruncat în gol de pe terasa locuinței sale, marți. El a fost dus la spital cu un echipaj SMURD. Conform surselor medicale, starea sa de sănătate este foarte gravă și șansele de supraviețuire sunt minime.

Ilie Vonica este implicat în dosarul deconturilor ilegale de medicamente.

Citește și: Cine este milionarul din spatele scandalului reţetelor fictive de la Fundeni

În acest dosar sunt vizaţi atât omul de afaceri sibian Ilie Vonica, proprietarul grupului Polisano din care face parte şi lanţul de farmacii Reţeta, dar şi Ioana Vonica, soţia acestuia. 

Între 2008 si 2010, Ioana Vonica împreună cu Iuliana Ilincea ar fi decontat ilegal la C.A.S.M.B. 1.100 de reţete false în valoare de 8,3 milioane de lei. Ilincea Iuliana a încheiat cu firme fantomă colaborări fictive privind achiziţia de medicamente oncologice. Ioana Vonica este acuzata de evaziune fiscală, spălare de bani si uz de fals. 

Grupul Polisano, care are acum peste 2000 de angajaţi, a pornit la drum cu doar cinci persoane – medicul Vonica şi alţi patru colegi. 

Citește și: Nouă persoane, între care trei medici și două diriginte de farmacii, ARESTATE în dosarul reţetelor false

A înfiinţat apoi firma de distribuţie şi import medicamente. Afacerile lui s-au extins şi cuprind acum un lanţ de peste o sută farmacii, o fabrică de medicamente, o reţea de clinici generaliste, o clinică de dializă, mai multe centre de fertilizare în vitro şi un spital.

Știre în curs de actualizare

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă