14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialOmul de afaceri Said Baaklini, condamnat la patru ani şi jumătate de...

Omul de afaceri Said Baaklini, condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare, în dosarul UCM Reşiţa

Omul de afaceri Said Baaklini a fost condamnat definitiv la patru ani şi jumătate de închisoare, în dosarul UCM Reşiţa, deşi sentinţa iniţială era de şapte ani, potrivit Digi24.

La începutul lunii decembrie, Said Baaklini a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul privind rambursările de TVA de aproximativ 60 de milioane de euro, a hotărât Judecătoria Sectorului 1. De asemenea, fostul director general al UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

Citeşte şi: Said Baaklini, trimis în judecată de procurorii DNA

Şi fostul director executiv de la UCM Reşiţa, Adrian Preda, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, iar fostul director al Administraţiei Porturilor Constanţa, Eugen Bogatu, a primit aceeaşi pedeapsă.

În februarie 2011, procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe Said Baaklini, asociat şi administrator la SC Libarom Agri SRL, pentru că ar fi cerut restituiri ilegale de TVA de 60 de milioane euro, după ce UCM Reşiţa i-a vândut patru motoare nefuncţionale, aflate pe stoc de peste 20 de ani, la un preţ de 50 de ori mai mare.

Baaklini a fost acuzat de tentativă de stabilire cu rea-credinţă a taxelor având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat, precum şi pentru asociere în vederea săvârşirii acestei fapte, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Citeşte şi: Baaklini, la a doua lovitură de milioane cu motoare

Alături de acesta au fost judecaţi Adrian Chebuţiu şi Coriolan Adrian Preda, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al UCM Reşiţa, respectiv director executiv al societăţii la data faptelor, precum şi Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa.

Adrian Chebuţiu, preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al SC UCM Reşiţa S.A, este acuzat de complicitate la tentativă de stabilire cu rea-credinţă, de către contribuabil, a taxelor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat, precum şi asociere în vederea săvârşirii faptei menţionate anterior.

Adrian Coriolan Preda, director executiv al SC UCM Reşiţa S.A, a fost trimis în judecată pentru complicitate la tentativă de stabilire cu rea-credinţă, de către contribuabil, a taxelor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat, precum şi asociere în vederea săvârşirii faptei menţionate anterior.

Citeşte şi: Baaklini – frauda continuă

De asemenea, Eugen Bogatu, director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa SA, a fost trimis în judecată pentru favorizarea infractorului şi intermediere de operaţiuni comerciale de către persoana care, în virtutea atribuţiilor de serviciu, are obligaţia de a supraveghea şi controla un agent economic privat, dacă fapta este de natură de a-i aduce direct sau indirect foloase necuvenite.Said Baaklini este cercetat şi în dosarul privind fraudarea societăţii Rodipet cu 35,5 milioane de euro.

 

Cele mai citite

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă