21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Omul de afaceri Sorin Strutinsky, apropiat al lui Radu Mazăre, REŢINUT...

UPDATE. Omul de afaceri Sorin Strutinsky, apropiat al lui Radu Mazăre, REŢINUT pentru mită de peste 600.000 de lei

UPDATE 19.29: Omul de afaceri Sorin Strutinsky, preşedintele CVM Tomis Constanţa, a fost reţinut de procurorii DNA într-un dosar în care este suspectat de dare de mită şi trafic de influenţă. 

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, apropiat al primarului din Constanța Radu Mazăre, este audiat, miercuri,la DNA, într-un dosar de mită și trafic de influență. El a fost ridicat din București, conform unor surse judiciare.

În cursul lui 2012, Sorin-Gabriel Strutinsky a cerut unui denunțător o sumă de bani, ca reprezentând 10% din contravaloarea facturilor fiscale încasate de firma Argos Industrial, în baza unui contract de dragaj de întreţinere pe Canalul Dunărea – Marea Neagră şi pe Canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari, încheiat cu Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile S.A. Constanţa.

În schimbul acestor bani, Strutinsky a spus că se va folosi de influența sa asupra funcționarilor de la Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile, ca să respecte prețul stabilit prin contract cu Argos Industrial.

Argos Industrial a încasat preţul lucrărilor executate (12.744.039 lei şi tva aferentă de 3.058.569,53 lei), în baza contractului.

Strutinsky a primit de la denunțător 635.886,80 lei, banii fiind viraţi din conturile bancare ale S.C. ARGOS S.A., în conturile bancare ale societăţilor comerciale indicate de către cel prim menţionat, respectiv S.C. SISTEME INTERNAŢIONALE DE AFACERI S.A., S.C. PANEL BUILDING SYSTEM S.R.L., S.C. CDS PROJECT S.R.L., S.C. CLASSIC S.R.L. şi S.C. NEW OPEN SECTOR S.A.

Strutinsky a mai primit și 25.000 de euro.

Știre în curs de actualizare

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă