14.9 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialOperațiunea Cristal: ANAF a dat, în trei săptămâni, amenzi de peste 13...

Operațiunea Cristal: ANAF a dat, în trei săptămâni, amenzi de peste 13 milioane de lei

După trei săptămâni de la declanșarea operațiunii ”Cristal”, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a verificat 2.180 de contribuabili și a emis amenzi în valoare de 13.954.420 de lei. 

De asemenea, inspectorii fiscali au confiscat bunuri și numerar în valoare de 4.760. 976 de lei și a dispus măsuri asigurătorii de 1.173.882 de lei. 

Totodată, a fost suspendată activitatea pentru nedotare/neutilizare case de marcat (în cazul celor care ofereau servicii catering/restaurant în interiorul centrelor en-gros) a 34 de comercianți și s-a interzis activitatea în cazul a 124 de comercianți. 

ANAF a invitat la sediu pentru mai multe verificări 409 contribuabili și a făcut două sesizări penale. 

Pentru verificările de la Dragonul Roșu, ANAF a emis date separate. Astfel, la Dragonul Roșu au fost verificați 331 de contribuabili și s-au dat amenzi în valoare de 3.880.345 de lei. De asemenea, inspectorii fiscali au confiscat bunuri și numerar în valoare de 1.751.169 de lei. 

Totodată, a fost suspendată activitatea a trei comercianți pentru nedotare/neutilizare case de marcat (în cazul celor care ofereau servicii catering/restaurant în interiorul centrelor en-gros) și s-a interzis activitatea a cinci comercianți (a uneia din activitățile de comerț en-gros și en-detail, în cazul celor care le desfășurau simultan, în mod nelegal). 

Totodată, au fost sigilate 185 de unități din Dragonul Roșu pentru că, comercianții au fugit în timpul controlului sau nu au prezentat situația stocurilor sau documentele de proveniență a mărfurilor. 

Deschideți galeria foto pentru a consulta infograficele privind operațiunea Cristal. 

 

Cele mai citite

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă