23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialOperațiunile de căutare a planorului dispărut au fost reluate

Operațiunile de căutare a planorului dispărut au fost reluate

Operațiunile de căutare a planorului care a decolat joi de la Ghimbav și nu a mai revenit la bază, sistate pe timpul nopții, au fost reluate sâmbătă dimineaţă, echipelor care participă la acţiune alăturându-li-se forţe de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea şi Bacău.

Sâmbătă dimineaţă, la ora 7.00, au fost reluate căutările planorului care a dispărut, joi, după ce a fost lansat de pe aerodromul din Ghimbav, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, care participă la acţiunilede căutare, transmite Mediafax.

Conform sursei citate, forţe de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău au venit în sprijinul celor care participă la operaţiunea de căutare a planorului în zonele muntoase din mai multe judeţe.

Operațiunile de căutare a planorului dispărut fuseseră sistate vineri seară, din cauză că zona unde aveau loc este una dificilă și de risc, inclusiv pentru salvatori, declara secretarul de stat în MAI Raed Arafat, care adăuga că exista chiar riscul să ajungă la planor, dar să nu-l depisteze planorul chiar dacă ajungeau la el.

Joi, în jurul orei 21.50, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a fost sesizat de către ROMATSA că un planor care a decolat în jurul orei 12.30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază.

Cele mai citite

Descoperă aromele delicioase ale bucătăriei: Rețete senzaționale cu Pui și Creveți pentru când ai nevoie de ceva ușor

Bucătăria este un loc magic în care se întâlnesc aromele, texturile și gusturile pentru a crea experiențe culinare de neuitat. Două ingrediente versatile și...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă