13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialOprea: Consolidarea politicii regionale, soluția pentru provocările din vecinătatea UE

Oprea: Consolidarea politicii regionale, soluția pentru provocările din vecinătatea UE

Ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a declarat, joi, că evoluţiile din vecinătatea Uniunii Europene (UE) arată necesitatea consolidării politicii UE la nivel regional, cu accent pe proiectele de cooperare care să aibă influenţă asupra securităţii şi stabilităţii în zonă, informează Mediafax.

"În actualul context regional extins, şi am în vedere aici şi zona Mării Negre, statele din Europa Centrală şi de Sud-Est trebuie să continue să acţioneze cu determinare pentru consolidarea siguranţei cetăţenilor noştri, într-un spaţiu comun european al libertăţii, securităţii şi justiţiei", a spus Oprea, la Conferinţa ministerială Justiţie şi Afaceri Interne a statelor Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), desfăşurată în Bucureşti.

Ministrul Afacerilor Interne a adăugat, în acelaşi context, că este nevoie de o abordare cuprinzătoare eficientă în lupta cu "pericolele neconvenţionale" în regiune.

"Mă refer, în mod prioritar, la combaterea criminalităţii organizate, criminalităţii cibernetice, traficului de persoane şi migraţiei ilegale, traficului de droguri şi, nu în ultimul rând, a corupţiei. Riscurile generate de crima organizată la adresa dezvoltării economice şi sociale, justiţiei, democraţiei şi statului de drept constituie, din păcate, o realitate a zilelor noastre", a mai spus Gabriel Oprea.

Instrumentul cel mai important în lupta cu "flagelul" crimei organizate, a adăugat Oprea, este promovarea unei "guvernări transparente, responsabile şi intransigente cu orice formă de manifestare a infracţionalităţii".

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă