13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialOprea se spală pe mâini de moartea lui Gigină: DNA uită că...

Oprea se spală pe mâini de moartea lui Gigină: DNA uită că a căzut într-o groapă

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, pentru care procurorii anticorupție cer aviz pentru urmărirea penală, în cazul morții polițistului Bogdan Gigină, se declară nevinovat. El a scris, pe Facebook, că nu se afla într-o coloană oficială şi nu vedea de la o întâlnire privată, ci de la SRI, aflându-se în timpul serviciului, şi acuză DNA că nu menţionează că moartea poliţistului a fost provocată de o groapă.

Oprea a scris că moartea lui Gigină l-a afectat ”mai ales ca părinte”, că “procurorii sunt pe un drum greşit”, că el nu se afla într-o coloană oficială, ci într-un “dispozitiv de însoţire”.

Oprea a mai scris că nu ministrul este cel care stabileşte cine face parte din dispozitiv şi nici dacă se folosesc sau nu motociclete, respingând varianta că ar fi responsabil pentru modul în care a acţionat “dispozitivul de însoţire”.  Fostul ministru spune şi că nu a cerut niciodată ca deplasările să fie făcute “la o anumită viteză”.

Citește și: Moartea poliţistului Gigină, răzbunată. DNA cere urmărirea penală a lui Oprea

Oprea a mai precizat că se afla în timpul serviciului în momentul în care a avut loc accidentul. “NU VENEAM NICI DE LA RESTAURANT, NICI DE LA VREO ÎNTÂLNIRE PRIVATĂ ŞI NICI NU ERAM ÎNSOŢIT de altcineva în afară de şofer şi aghiotant. Veneam de la una din instituţiile statului aflată în strânse relaţii de colaborare cu Ministerul, adică de la Serviciul Român de Informaţii. 

Direcția Națională Anticorupție a cerut aviz Senatului pentru începerea urmăririi penale pentru ucidere din culpă pentru fostul vicepremier Gabriel Oprea, în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină,care a murit în octombrie 2015, în timp ce deschidea escorta de motocicliști a ministrului Oprea. Cererea procurorilor anticorupție a ajuns vineri la Senat. După prezentarea acesteia în Biroul permanent al Camerei superioare a Parlamentului, care se va reuni luni, cererea Justiției va fi înaintată Comisiei juridice în vederea formulării unui punct de vedere ce va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviințeze sau să respingă solicitarea.

În 20 octombrie 2015, poliţistul Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a murit, la 28 de ani, în timp ce deschidea coloana lui Gabriel Oprea, agentul căzând cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală. Accidentul s-a produs după căderea întunericului, pe timp de ploaie. Procurorii au stabilit, pe baza expertizelor criminalistice, că viteza motocicletei în momentul accidentului a fost de 84 kilometri pe oră.

Gabriel Oprea, care la data accidentului era vicepremier şi ministru al Afacerilor Interne, a fost pus sub învinuire de procurorii DNA în 5 februarie, pentru că ar fi beneficiat nelegal de coloană oficială, în deplasări personale. Dosarul nu este încă finalizat şi trimis în instanţă. 

 

Cele mai citite

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...
Ultima oră
Pe aceeași temă