26.3 C
București
joi, 6 iunie 2024
AcasăSpecialOprescu A FOST SUSPENDAT din funcția de PRIMAR GENERAL. Cine îi va...

Oprescu A FOST SUSPENDAT din funcția de PRIMAR GENERAL. Cine îi va lua locul

UPDATE 14:20  Sorin Oprescu a fost SUSPENDAT din funcţia de primar general al Capitalei. Ordinul de suspendare a fost emis de prefectul Bucureştiului, Paul Petrovan, după decizia definitivă de arestare preventivă. Ordinul a fost deja trimis Consiliului General al Municipiului București, care se va întruni în şedinţă, pentru desemnarea primarului interimar.

Ordinul de suspendare din funcţie a lui Sorin Oprescu a fost emis după ce Curtea de Apel București și Tribunalul București au comunicat, prin fax, Instituției Prefectului Municipiului București, că în 6 septembrie s-a dispus arestarea preventivă a primarului general al Capitalei, iar măsura a rămas definitivă în 14 septembrie, după respingerea, ca nefondată, a contestației formulate de Sorin Oprescu“, se arată într-un comunicat de presă.

*** 

După ce luni Curtea de Apel București a stabilit, printr-o decizie definitivă, ca edilul Capitalei va fi cercetat în arest preventiv pentru luare de mită, conform prevederilor Legii administrației publice locale, Sorin Oprescu urmează să fie suspendat din funcţie,anunţă Agerpres. Suspendarea primarului din funcţie va avea loc imediat ce prefectul Capitalie va primi decizia Curţii de Apel. Cele mai mari şanse de a prelua frâiele primăriei Capitalie le are pesedistul Dan Darabonţ, mai ales că reprezentantul PNL a anunţat săptămâna trecută că se retrage din funcţie.

CITEŞTE ŞI Oprescu nu poate fi suspendat. Mandatul de arestare nu a ajuns la Prefectul Capitaliei

Mandatul primarului se suspendă de drept numai în cazul în care acesta a fost arestat preventiv. Măsura arestării preventive se comunică de îndată de către parchet sau de instanța de judecată, după caz, prefectului care, prin ordin, constată suspendarea mandatului“, scrie în art. 77 din Legii administrației publice locale. În același articol se precizează că suspendarea durează până când primarul părăsește arestul preventiv.

CITEŞTE ŞI  Cornel Pieptea se retrage din cursa pentru ocuparea scaunului lui Oprescu de la Primăria Capitalei

Luni, Curtea de Apel București a respins ca nefondată contestația lui Oprescu și a menținut decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile, dată pe 7 septembrie de Tribunalul București.

CITEŞTE ŞI  Situaţie DRAMATICĂ la Primăria Capitalei. Peste 1300 de angajaţi nu îşi vor primi salariile la timp

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

 

 

 

Cele mai citite

Buget de 120 mil. euro pentru creșe și grădinițe noi

Consiliile județene, cu sprijinul Inspectoratelor Școlare Județene, pot solicita finanțare pentru înființarea sau extinderea serviciilor de educație timpurie (creșe, grădinițe, servicii complementare), anunță Ministerul...

Ministerul Muncii: În România beneficiază de salariul minim brut garantat în plată aproximativ 760.000 de salariaţi

Ministerul Muncii anunţă, joi, după aprobarea majorării salariului minim, că vor beneficia de această măsură 1.871.266 de salariaţi. ”Guvernul a aprobat Hotărârea pentru stabilirea salariului...

Cinci formații au promovat în Liga a 2-a. Cine se luptă pentru ultimul loc în eșalonul secund

AFC Câmpulung Muscel-2022, Metalul Buzău, CS Afumați, CS Unirea Ungheni și FC Bihor Oradea vor juca în sezonulul viitor al Ligii a 2-a, după...
Ultima oră
Pe aceeași temă