12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialSorin Oprescu se INTERNEAZĂ pentru o săptămână

Sorin Oprescu se INTERNEAZĂ pentru o săptămână

UPDATE: Tribunalul a acceptat cererea lui Sorin Oprescu de a se interna. Edilul a declarat că i s-a spus să nu facă declarații publice, însă a precizat că speră că problemele lui de sănătate se vor rezolva. 

—–

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a depus o cerere la Tribunalul București pentru a se interna o săptămână într-un spital pentru o operație. 

Când a ajuns la Tribunalul București fostul edil a fost întrebat de jurnaliști dacă și el a semnat “ca primarul”, așa cum a fost cazul lui Cristian Popescu-Piedone, Oprescu le-a spus jurnaliștilor: “Așa se spune de vreo 250 de ani. Nu. Eu le-am citit”.

Citește și: Sorin Oprescu scapă de închisoare. Edilul a fost eliberat de judecătoarea Viorica Costiniu

Oprescu se află în prezent în arest la domiciliu, el fiind cercetat de DNA pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, și constituire de grup infracțional organizat.

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din instituție.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.

 

Cele mai citite

Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, a fost publicat joi de ANAF. Ghidul poate...

Mari personalități artistice vor fi prezente la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din iunie

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă