30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialOpt drumuri naționale din Buzău și Vrancea, deschise cu restricții

Opt drumuri naționale din Buzău și Vrancea, deschise cu restricții

Opt drumuri naționale – trei din Buzău și cinci din Vrancea –  au fost deschise, dar se circulă cu restricții, transmite Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, Vasile Prahoveanu, traficul a fost reluat, luni după-amiază, pe DN 1 B Buzău-Ploiești și pe DN10 Buzău-Brașov, însă cu restricții, în continuare pe aceste drumuri nefiind permis accesul mașinilor cu masa mai mare de 7,5 tone.

Pe DN2 E85 pe sectorul de drum Buzău-Urziceni circulația rutieră se desfășoară fără restricții, în timp ce între Buzău și limita cu judeţul Vrancea este permis doar accesul autovehiculelor cu masa mai mică de 7,5 tone.

Potrivit autorităţilor, rămân închise la Buzău DN22 Râmnicu Sărat-Brăila și DN2 C Costești-Slobozia.

De asemenea, a fost reluată circulația pe majoritatea drumurilor județene. Luni după-amiază, în Buzău mai sunt şapte sectoare de drum județean blocate de nămeți, drumarii intervenind pentru degajarea zăpezii.

Potrivit ultimelor informaţii furnizate de autorităţile din Covasna, în acest județ, pe DN 10, la limita cu judeţul Buzău, este permisă circulaţia autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mică de 7,5 tone, după ce drumul a fost initial închis circulației. Pentru autovehiculele cu masa ce depăşeşte această valoare, traficul dinspre judeţul Covasna către Buzău rămâne restricţionat.

DN 2 D, ce leagă județul Covasna de județul Vrancea rămâne în continuare închis traficului rutier pentru toate categoriile de vehicule, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Nicoleta Marin.

Circulația pe cinci drumuri naţionale din judeţul Vrancea a fost redeschisă, luni, la ora 16.00, însă este restricţionată în continuare pentru autovehiculele mai grele de 7, 5 tone.

Astfel, luni, la ora 16.00, traficul a fost redeschis pe DN 2 Focşani-Bacău, DN 24 Focşani-Tişiţa-Tecuci, DN 2 D Focşani-Tulnici, DN 2 L Focşani-Tişiţa-Panciu-Soveja şi DN 2 M Focşani-Odobeşti-Andreiaşu, însă nu și pentru autovehiculele mai grele de 7, 5 tone.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Cristina Duță, luni după-amiază, peste o sută de utilaje acţionează pe teren pentru redarea circulaţiei atât pe drumurile naţionale, cât şi pe cele judeţene şi locale.

Până în acest moment autorităţile au reușit deschiderea a cinci drumuri naționale care tranzitează județul: DN 2 Focşani – Bacău, DN 24 Focşani – Tişiţa-Tecuci, DN 2 D Focşani-Tulnici, DN 2 L Focşani-Tişiţa-Panciu-Soveja şi DN 2 M Focşani-Odobeşti-Andreiaşu.

În ceea ce priveşte traficul rutier pe DN 2 Focşani – Buzău, acesta se va face în mod controlat, în convoaie organizate de către IPJ Vrancea.

Potrivit autorităţilor judeţene, rămân închise, ca urmare a viscolului puternic şi a deciziei autorităţilor din judeţele limitrofe, respectiv Galaţi și Brăila, drumurile naţionale DN 23 Focşani-Năneşti-Brăila/Galaţi şi DN 2 N Dumbrăveni-Dumitreşti-Jitia.

În ceea ce priveşte drumurile judeţene, în prezent sunt închise 12 drumuri, urmând ca, după ora 18.00, acestea să fie deschise în funcţie de modul în care se va putea interveni cu utilajele de deszăpezire.

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă