15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialOpt explozii au avut loc, în 2016, la imobile din țară

Opt explozii au avut loc, în 2016, la imobile din țară

O explozie urmată de un incendiu a avut loc, vineri, la un imobil din Buzău. Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU, locotenent-colonel Ștefan Stoian, proprietara este cea care a sunat la 112 și are arsuri pe membrele inferioare și superioare, fiind transportată la UPU al Spitalului Județean Brăila, potrivit Agerpres.

Zona a fost evacuată pe o rază de 50 de metri deoarece nu s-a reușit în primă fază oprirea alimentării cu gaze pe strada respectivă de către primele echipaje de intervenție ajunse la fața locului.

 

În acest an, au mai avut loc alte șapte explozii la imobile din țară.

18 spre 19 octombrie 2016 — nouă persoane au fost rănite în urma unei deflagrații produse într-un apartament din municipiul Bistrița, cel mai afectat fiind un tânăr de 24 ani din locuința de la care a pornit totul. Alte opt persoane din apartamentele alăturate au avut nevoie de îngrijiri medicale, printre care și un copil mic. Explozia s-a produs într-un bloc cu 40 de apartamente. Alte 25 de apartamente din blocurile învecinate au fost afectate, de asemenea, spărgându-se geamurile acestora. 


CITEȘTE ȘI: FOTO. Explozie la un imobil din Brăila. Echipajele ISU intervin la locul deflagrației


30 septembrie 2016 — o explozie a avut loc, la Medgidia, într-un bloc de garsoniere, după ce o butelie a sărit în aer. Aproximativ 80 persoane, locatari ai blocului de garsoniere, au reușit să iasă afară, în timp ce un bărbat a suferit arsuri, fiind transportat la Spitalul Medgidia. Două autospeciale ISU Dobrogea au intervenit la locul exploziei. 

14 septembrie 2016 — o explozie urmată de incendiu s-a produs într-o locuință din stațiunea prahoveană Bușteni. Două persoane, respectiv un bărbat de 45 de ani și o femeie de 58 de ani, au suferit arsuri de gradele I, II și III pe aproximativ 30% din suprafața corporală, fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Urgență Ploiești, pentru îngrijiri medicale. 

1 august 2016 — o explozie în urma căreia două persoane au murit și alte 11 au fost rănite a avut loc într-un bloc din Iași, situat pe strada Văscăuțeanu din cartierul rezidențial Copou. Potrivit ISU Iași, cele două persoane decedate în urma exploziei au fost profesorul universitar Victor Bulacovschi, fost prorector al Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” Iași, și soția acestuia, fost cercetător la Institutul ”Petru Poni”. Deflagrația s-a produs din cauza unor acumulări de gaze, cele mai afectate locuințe ale blocului fiind cele situate la parter, dar avarii serioase au fost produse și în locuințele aflate la etajele superioare. Peretele exterior al blocului a fost aruncat în stradă, plafonul de la etajul unu a ajuns la parter, iar cel de la parter la subsol.  

18 iulie 2016 — o explozie urmată de un incendiu a avut loc într-un apartament situat la parterul unui bloc de locuințe din localitatea prahoveană Bărcănești. O femeie de 39 de ani a suferit arsuri de gradele I și II pe 40% din suprafața corporală. Deflagrația s-a produs din cauza unei acumulări de gaze în baie la o instalație de încălzire a apei, incendiul fiind lichidat de pompieri.  

21 februarie 2016 — trei persoane au fost rănite, dintre care o femeie foarte grav, în urma unei explozii care a avut loc la Cluj-Napoca, într-un apartament din cartierul Grigorescu. Explozia a avut loc din cauza unei acumulări de gaze. Șapte apartamente și un autoturism au fost avariate.  

10 ianuarie 2016 — o femeie în vârstă de 84 de ani a fost rănită, în urma unei explozii care a avut loc în apartamentul proprietate personală situat pe Bulevardul Victoriei nr. 6 din Brașov. Deflagrația s-a produs la etajul patru al blocului, nefiind urmată de incendiu. Femeia, cu arsuri de gradul I și II la nivelul feței și al mâinilor, a primit primul ajutor și a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență pentru îngrijiri medicale. 

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă