13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialOpt medalii cucerite de elevele din România la Olimpiada Europeană de Matematică

Opt medalii cucerite de elevele din România la Olimpiada Europeană de Matematică

Opt medalii, între care cinci de argint şi trei de bronz, au obţinut elevele din România participante la cea de-a cincea Olimpiadă Europeană de Matematică, anunţă Ministerul Educaţiei, citat de Agerpres.  

 

Ca ţară organizatoare, România a avut în concurs două echipe formate din câte patru eleve, toate cele opt componente fiind premiate.

Medaliile de argint au fost cucerite de: Ioana Alexandra Teodorescu, clasa a XI-a, Raluca Cobzaru, clasa a XII-a, Clara Maria Dima, clasa a IX-a, Lenca Iarina Cuturela, clasa a IX-a, eleve la Liceul Internațional de Informatică din București, respectiv Doina Chiroiu, clasa a X-a, de la Colegiul Național de Informatică 'Tudor Vianu' din București.

Medaliile de bronz au fost obținute de Andreea Dima, clasa a X-a la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București, Ramona Deaconu, clasa a XI-a la Colegiul Național “Ion Minulescu” din Slatina și Ana Maria Radu, clasa a X-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

Competiția s-a desfășurat, între 10 — 16 aprilie, la Bușteni, fiind organizată de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România, Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Primăria Bușteni.

"Au participat 143 de fete din 38 de țări din toată lumea. Echipele României au fost coordonate de Maria Romina Ivan, medaliată la această olimpiadă în anii anteriori, actualmente studentă la Universitatea din Cambridge; Hajnalka Csapo, profesor la Colegiul 'Marton Aron' din Miercurea Ciuc, și Sena Azis, profesor la Școala Gimnazială nr. 56 din București", se arată în comunicatul oficial.

 

 

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă