21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialOradea: Doi inspectori de la Control Transporturi Rutiere, reţinuţi, după ce au...

Oradea: Doi inspectori de la Control Transporturi Rutiere, reţinuţi, după ce au luat șpagă 1.000 de euro

Doi inspectori de la Inspectoratul pentru Control în Transporturi Rutiere (ICTR) Bihor au fost reţinuţi, vineri după-amiază, de procurorii DNA Oradea, după ce au luat mită 1.000 de euro de la administratorul unei firme de transport, pentru a fi ”mai indulgenţi" în timpul controalelor, conform Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Biroul de presă al DNA, cei doi inspectori, Răzvan Ioniţă şi Alin Bobiţan, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de vineri au fost duși la Tribunalul Bihor, care urmează să decidă dacă vor fi arestaţi preventiv, aşa cum cer procurorii DNA Oradea.

Potrivit DNA, la începutul lunii noiembrie, Răzvan Ioniţă şi Alin Bobiţan l-au anunţat pe administratorul unei firme de transport din judeţul Bihor că urmează să facă un control la societatea pe care acesta o conduce, iar ”ca să fie indulgenţi” în constatarea şi sancţionarea eventualelor abateri, cei doi i-au cerut acestuia 1.000 euro.

Administratorul firmei i-a denunţat pe cei doi la DNA, iar joi, imediat după ce au luat banii, Răzvan Ioniţă şi Alin Bobiţan au fost ridicaţi de procurori.

Alin Bobiţan, unul din cei doi inspectori reţinuţi, a fost şeful de cabinet al fostului senator PDL Petru Filip, acum senator PSD, fiind angajat la ICTR Bihor în perioada când lucra pentru acest politician.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...
Ultima oră
Pe aceeași temă