13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialOvidiu Puțura, trimis în judecată pentru trafic de influență

Ovidiu Puțura, trimis în judecată pentru trafic de influență

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiției, judecătorul Ovidiu Puțura a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, întrucât este suspectat de trafic de influență, informează un comunicat remis de DNA.

”În cursul lunii noiembrie 2014, inculpatul Puțura Ovidiu i-a promis inculpatei Iacob Corina, judecător la Tribunalul Bistriţa – Secţia civilă, că, din funcţia pe care o va exercita în perioada următoare în Ministerul de Justiţie, respectiv aceea de secretar de stat, sau printr-un funcţionar de legătură ce îi poate influenţa pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va asigura promovarea, de către o persoană din familia judecătoarei, a examenului pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia”, se arată în comunicatul citat.

Citește și: Fostul secretar de stat Ovidiu Puţura, adus la DNA pentru audieri în dosarul de corupție

Anchetatorii susțin că în schimbul intervenţiei promise, Puțura i-a solicitat judecătoarei Iacob Corina să pronunțe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soția sa era reclamant recurent.

De asemenea, procurorii susțin că judecătorul Ovidiu Puțura i-ar fi dat judecătoarei Iacob Corina, prin intermediul soţiei sale, foloase necuvenite, constând în articole de încălţăminte.

”În perioada 2013 – 2014, inculpatul Puțura Ovidiu a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, cheltuieli aferente unor sejururi la mare, un costum de vânătoare şi suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători, într-un dosar în care persoana respectivă avea calitatea de inculpat, în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile acestuia din urmă”, mai transmite sursa citată.

Citește și: Judecătorul Ovidiu Puţura, cercetat pentru luare de mită, a fost suspendat de CSM

În acest dosar, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de 80.970 euro şi 966 USD, ridicate de la inculpatul Puţura Ovidiu cu ocazia percheziţiei domiciliare.

Procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de inculpata Iacob Corina pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Citește și: Fostul secretar de stat la Justiție, Ovidiu Puțura, ARESTAT. A intervenit la instanțe civile și penale

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţi de Apel București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Cele mai citite

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă