8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialPalatul Copiilor Iaşi: În autocar erau 25 copii, doi profesori însoţitori şi...

Palatul Copiilor Iaşi: În autocar erau 25 copii, doi profesori însoţitori şi doi şoferi

Claudia Ciobanu, directoarea Palatului Copiilor din Iaşi, susţine că în autocarul care a plecat din Iaşi spre Arad se aflau 25 copii, doi profesori însoţitori şi doi şoferi, informează Agerpres.

“Am înţeles că azi dimineaţă, în momentul în care s-a plecat, am din două surse informaţiile pe care le am, se aflau loc pe loc. Deci 28 plus 1. Întâmplător cunosc un copil din grup. Mi-a spus că fiecare a stat pe locul lui”, a declarat jurnaliştilor directoarea Palatului Copiilor din Iaşi, Claudia Ciobanu. 

Declaraţiile survin după ce reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Iaşi anunţau că în autovehiculul implicat în accidentul din judeţul Braşov se aflau 31 de elevi şi doi profesori însoţitori. 

Ulterior, Claudia Ciobanu a declarat că există incertitudini şi neconcordanţe în lista profesorului care a organizat plecarea elevilor la festivalul folcloric de la Arad. 

“Am un tabel în care am şi câteva incertitudini. Copiii sunt din două locuri. Un ansamblu este alcătuit din coregrafi, din copii de la dansuri şi copii de la orchestră. Un copil care este în stare bună mi-a confirmat prezenţa colegilor lui. Lista oficială pe care mi-a predat-o domnul profesor nu se potriveşte întru totul cu ceea ce s-a deplasat în teren. Acesta este şi motivul ambiguităţii. Copiii sunt înlocuiţi atunci când nu mai pot merge. (…) Ceea ce am primit de la profesorul organizator nu se verifică cu ceea ce era în teren. A făcut, probabil, înlocuiri pe ultima sută de metri”, a mai explicat directoarea Palatului Copiilor. 

În ceea ce priveşte neconcordanţa numărului de locuri din mijlocul de transport închiriat şi cel al persoanelor care au plecat în călătorie, Claudia Ciobanu a spus că a aflat de acest aspect mai târziu. 

“Nu am ştiut. Am aflat ulterior. Am mers pe încredere în relaţia cu domnul profesor care a primit invitaţia. Dumnealui a identificat rapid, în colaborare cu administratorul nostru, o firmă cu care să se deplaseze. S-au căutat două oferte. Asta a fost cea mai atrăgătoare, din punct de vedere financiar, s-au realizat documentele şi au plecat în călătorie la ora 5,00”, a explicat Claudia Ciobanu, directoarea Palatului Copiilor. 

Potrivit sursei citate, solicitarea la firma de transport a fost făcută pentru 34 de locuri. 

“Noi am solicitat şi ei (transportatorul n.red.) s-au obligat să asigure. Este elementul pe care nici eu nu mi-l explic, pentru că ei au spus că vor pune la dispoziţie o maşină în conformitate cu contractul pe care l-am semnat în comun acord”, a mai spus directorul Palatului Copiilor. 

Citeşte şi Accident pe DN1: Un autocar plin cu copii s-a RĂSTURNAT între Brașov și Făgăraș. Patru morți și 24 de răniți. Procurorii au început ancheta

Întrebată fiind de ce a fost nevoie de închirierea unui mijloc de transport deşi Palatul Copiilor are propriul microbuz, directorul instituţiei a afirmat că în această perioadă “microbuzul nostru e necesar aici, în localitate”. 

Copiii, potrivit celor de la ISJ Iaşi, erau de la Colegiul Naţional de Artă Octav Băncilă şi Palatul Copiilor din Iaşi şi se duceau la un festival la Arad, care se desfăşoară în perioada 19-21 iunie. 

Reamintim că un microbuz înmatriculat în judeţul Iaşi a fost implicat, vineri, într-un accident rutier pe DN 1 în zona localităţii Perşani. Autovehiculul a acroşat, în timp ce se deplasa în direcţia Sibiu venind dinspre Braşov, un parapet de beton care separă sensurile de mers într-o curbă la dreapta, răsturnându-se pe celălalt sens de circulaţie. 

Potrivit celor de la IPJ Braşov, în urma accidentului patru persoane au decedat, între care şi şoferul, alte 21 fiind preluate de către echipajele de ambulanţă şi transportate la spital, iar trei persoane nu au necesitat internarea. Copiii aflaţi în microbuz aveau vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. 

Un număr de 12 copii au fost internaţi la Spitalul Clinic de Copii Braşov. 

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă