7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialParchetul Brașov așteaptă raportul IGPR în cazul polițistului Marian Godină

Parchetul Brașov așteaptă raportul IGPR în cazul polițistului Marian Godină

Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov așteaptă raportul oficial al Inspectoratului General al Poliției Române în cazul agentului șef Marian Godină, care a intrat în conflict cu superiorii lui, informează Agerpres.

Prim-procurorul Parchetului Brașov, Postolache Florin Nicolae, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că aşteaptă raportul de la IGPR în cazul agentului şef Marian Godină. În funcţie de datele din raport vor fi efectuate încadrările juridice corespunzătoare, se va putea dispune începerea urmăririi penale şi vor fi demarate cercetările penale. 

Prim-procurorul a precizat că aşteaptă raportul de la Direcţia de Control a IGPR prin poştă.

Raportul de control al IGPR a fost întocmit după un control efectuat marţi la sediul IPJ Braşov de către Direcţia de Control Intern al IGPR.

Citește și: Polițistul Godină, devenit celebru pe Facebook, a anunțat că demisionează. Cu cine a intrat în conflict

Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a fost sesizat de către Direcţia Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), care a efectuat verificări privind “posibila săvârşire a unor infracţiuni în legătură cu serviciul de către şefii profesionali’ ai agentului şef Marian Godină, în legătură cu “presupuse intervenţii în afara cadrului legal, în sensul favorizării unei persoane ce a fost sancţionată contravenţional”. 

“În data de 16 februarie 2016, ora 16,14, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a fost sesizat prin fax, de către Direcţia Control Intern din cadrul IGPR, cu privire la faptul că, în urma verificărilor efectuate la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Braşov, referitor la informaţiile apărute în mass-media în data de 16 02. 2016, în legătură cu agentul şef de poliţie Marian Godină, din cadrul Poliţiei municipiului Braşov-Serviciul Rutier, au rezultat unele elemente privind posibila săvârşire a unor infracţiuni în legătură cu serviciul de către şefii profesionali ai poliţistului, constând în presupuse intervenţii, în afara cadrului legal, în sensul favorizării unei persoane ce a fost sancţionată contravenţional în data de 8 02.2016”, se arată într-un comunicat, dat publicităţii, miercuri, de către prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Braşov, Florin Nicolae Postolache.

PSD Brașov ia în discuție cazul consilierei Luana Minea, care l-ar fi amenințat pe Marian Godină

Pe de altă parte, PSD Brașov a anunțat că va lua în discuție, în Biroul Permanent, situația Luanei Minea, care este consilier județean din partea PSD. Luana Minea este președintele Crucii Roșii Brașov, precum și membru în Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică (ATOP) Brașov. Luana Minea este acuzată că a încercat să folosească influența ei oficială împotriva polițistului Marian Godină, după ce polițistul l-a amendat pe șoferul mașinii în care se afla Luana Minea.

Potrivit unor informații din presa locală, Luana Minea ar fi demisionat, miercuri, din ATOP Brașov. Totuși, pe site-ul Consiliului Județean Brașov, Luana Minea apare în continuare ca membru al ATOP.

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă