5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialParchetul București cercetează moartea polițistului Gigină, stabilind dacă există ”indicii care să...

Parchetul București cercetează moartea polițistului Gigină, stabilind dacă există ”indicii care să atragă o altă competență”

Parchetul de pe lângă Tribunalul București cercetează, din 20 octombrie, moartea polițistului Bogdan Cosmin Gigină, care făcea parte din coloana oficială a ministrului de Interne Gabriel Oprea, fiind deschis un dosar pentru ucidere din culpă, informează, vineri seară, Ministerul Public. Procurorii precizează că, dacă vor rezulta indicii care să atragă o altă competenţă, ”se va proceda în conformitate cu dispoziţiile legale incidente”.

Citește și Societatea civilă cere DEMISIA vicepremierului OPREA, acuzat de moartea polițistului din escortă

În acest dosar, procurorii bucureșteni au audiat martori, au solicitat înscrisuri și informații ”de la diferite instituții” și au ridicat probe – imagini surprinse de camerele de supraveghere. 

Citește și Semne de întrebare în dosarul polițistului mort în coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Ministrul tace, tot mai multe voci îi cer demisia

Agentul Bogdan Gigină a murit, luni noapte, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Știrbei Vodă. Miercuri, Poliția Capitalei a anunțat că polițistul se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Potrivit sursei citate, polițistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în București, asigurând deplasarea în siguranță a coloanei oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic.

După moartea polițistului, atât șefa PNL, Alina Gorghiu, și președinta M10, Monica Macovei, precum și mai multe organizații neguvernamentale și oameni obișnuiți i-au cerut demisia ministrului Gabriel Oprea. Chestionat în legătură cu acest subiect, premierul Victor Ponta a refuzat să răspundă.

Citește și: Ponta a refuzat să răspundă la întrebările legate de polițistul mort în coloana lui Oprea

 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă