13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Anchetă în cazul dezinfectanților diluați. Parchetul General a început UP, în...

UPDATE. Anchetă în cazul dezinfectanților diluați. Parchetul General a început UP, în cauză. DIICOT explică de ce nu a investigat o plângere împotriva patronului Hexi Pharma

UPDATE. Şeful DIICOT a explicat, miercuri, cu ocazia instalării noului procuror general că nu au fost făcute verificări în legătură cu o plângere depusă împotriva patronului firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, deoarece aceasta nu conţinea elementele prevăzute de legea penală. 

"Este o plângere care a fost trimisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Nu este un dosar penal, este o plângere. Din cauza lipsei elementelor obligatorii prevăzute de Codul de procedură penală, a fost restituită petiţionarului care nu a mai revenit. S-a restituit petiţionarului cu solicitarea de a respecta procedurile din Codul de procedură penală în ceea ce priveşte forma acelei plângeri. Ea nu era făcută corect şi se referea inclusiv la infracţiuni de violenţă. Petiţionarul nu a mai revenit", a spus Daniel Horodniceanu.

În același context, Laura Codruţa Kovesi a declarat că Direcţia Naţională Anticorupţie a declinat în 2012 către alt parchet o plângere împotriva firmei Hexi Pharma, deoarece DNA nu avea competenţă în acest caz. 

—–

UPDATE. Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al României a declarat, miercuri, că s-a făcut un plan de anchetă cu privire la cazul dezinfectanților din spitale și urmează să desfășoare activități specifice în perioada următoare, printre care și efectuarea unei expertize

"Procurorii și-au făcut un plan de anchetă și urmează să desfășoare activități specifice în perioada imediat următoare. Este obligatorie efectuarea unei expertize", a declarat Licu.

—-

Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală în cazul dezinfectanților diluați. Este vorba despre două infrcațiuni: zădărnicire a combaterii bolilor și substituirea de alimente sau alte produse.

Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de o firmă autohtonă utilizaţi în unităţile sanitare.

Procurorii au dispus în cauză începerea urmăririi penale cu privire la faptă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 Cod penal şi falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse prev. de art. 357 alin. 2 Cod penal.

În cauză au fost delegaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru efectuarea unor acte de urmărire penală, inclusiv pentru participarea la ridicarea probelor necesare în vederea realizării unor teste specifice, în colaborare cu Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii.

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă