9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Parchetul General a început urmărirea penală în dosarul lui Radu Mazăre,...

VIDEO. Parchetul General a început urmărirea penală în dosarul lui Radu Mazăre, pentru presiuni asupra justiției

Parchetul General au început urmărirea penală în dosarul primarului din Constanța, Radu Mazăre, informează B1 TV. Edilul a atacat procurorii la Congresul PSD

Citește și: Mazăre, despre atacul la adresa justiției: Nu era o înjurătură, era o parabolă, mai din popor. Așa-mi zicea tata când făceam câte o prostie

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost denunţat de Direcţia Naţională Anticorupţie, în 15 septembrie, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), pentru săvârşirea infracţiunii de presiuni asupra justiţiei, pentru afirmaţiile pe care le-a făcut în 12 septembrie, în cadrul conferinţei extraordinare a PSD, prilej cu care edilul a înjurat un procuror.

Atunci, el a spus: ”Poate să te ia cu mascaţii de la masă, cum m-a luat pe mine acum cinci luni de zile pe motiv de urgenţă şi timp de cinci luni de zile în dosarul meu să nu facă niciun act procurorii. Păi (limbaj trivial la adresa procurorului de caz, n.n ), când m-ai luat cu mascaţi şi ai zis că e urgenţă, că de-aia m-ai adus la DNA, că era stare de urgenţă, după aia trec cinci luni de zile fără ca tu să faci o hârtie!? De asta trebuie să-l votăm pe Ponta, ca noi care mai stăm pe aici liberi, neliberi, să trăim într-o ţară normală”.

 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/ad2f83ed118ebd5499bb8483dd480c64/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

La o zi după denunţul DNA, Mazăre a declarat că poate nu ar fi trebui să spună acea înjurătură "foarte populară" la adresa unui procuror anticorupţie, pentru că a văzut că "s-au inflamat foarte", deşi el nu s-a referit la un om anume, ci la un sistem care acţionează la ordine politice, precizând că el este un "vânat de lux".

Citește și: Procurorul general al României spune că dosarul despre înjurătura lui Mazăre este pe rol la secţia urmărire penală şi criminalistică

Potrivit articolului 276 din Codul penal, este incriminată fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare în curs, face declaraţii publice nereale referitoare la săvârşirea de către organul de urmărire penală a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, în scopul de a-l influenţa sau intimida.

"Caracterul nereal al acestor afirmaţii rezultă din analiza activităţilor de urmărire penală efectuate în dosarul nr. 2/P/2014, despre care inculpatul avea cunoştinţă în urma exercitării drepturilor procesuale referitoare la accesul la dosar", a precizat DNA.

Primarul din Constanța a anunțat joi că este anchetat de DNA în alte două dosare penale, unul legat de vânzarea unui teren în urmă cu 12 ani, iar în celelălat fiind acuzat că ar fi primit mită de la firma de salubrizare după ce ar fi majorat taxa pentru gunoi plătită de constănțeni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă