13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialParchetul ICCJ începe urmărirea penală, în cazul plângerii lui Robert Negoiţă împotriva...

Parchetul ICCJ începe urmărirea penală, în cazul plângerii lui Robert Negoiţă împotriva lui Sebastian Ghiță

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început, vineri, urmărirea penală pentru fapta de ameninţare, în urma plângerii formulate de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, împotriva deputatului Sebastian Ghiţă.

"În cauza având ca obiect plângerea formulată de numitul Negoiţă Robert împotriva lui Ghiţă Sebastian, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus astăzi, 16.05.2014, începerea urmăririi penale cu privire la fapta sesizată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare", se arată într-un comunicat al PICCJ.

Sursa citată a precizat că în perioada următoare vor fi făcute audieri în această cauză.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a depus marţi, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, o plângere penală în cazul deputatului Sebastian Ghiță, după ce acesta l-ar fi ameninţat cu moartea la telefon.

"Aici am o plângere penală împotriva numitului Sebastian Ghiţă, deputat, care acum o săptămână m-a sunat şi m-a ameninţat la telefon într-un mod josnic şi ruşinos. M-a ameninţat inclusiv cu moartea, adică o chestiune, în opinia mea, foarte gravă şi, din această perspectivă, cred că este de datoria mea să dăm un semnal în această ţară că cu astfel de securisme şi cu astfel de comportament mergem mai departe. Este mare păcat că un deputat în România, în Europa, ameninţă cu moartea un primar de sector", declara Negoiţă, la intrarea în PICCJ.

Edilul Sectorului 3 a mai arătat că justiţia trebuie să lămurească acest caz şi că are încredere în anchetatori.

Sebastian Ghiţă a declarat, potrivit rtv.net, că nu a vorbit de foarte multe zile cu Robert Negoiţă şi că i se pare incredibil ceea ce susţine primarul.

"Nu am mai vorbit cu domnul Negoiţă nici direct şi nici la telefon de foarte multe zile. Nu am avut niciodată legături de nici un fel. Ori a visat urât ieri noapte, ori l-a păcălit cineva aseară la telefon", a declarat Sebastian Ghiţă, potrivit sursei citate.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă