17.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialParlamentul cere demisia preşedintelui Băsescu

Parlamentul cere demisia preşedintelui Băsescu

Plenul comun al celor două Camere a adoptat, miercuri, cu 344 voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă””, şi 17 abţineri, declaraţia politică prin care solicită demisia preşedintelui Traian Băsescu, informează Mediafax.

Declaraţia politică a fost citită în plen de către senatorul PSD Gabriela Firea.

A luat cuvântul preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, deputatul PNL Ludovic Orban, din partea grupurilor PNL, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Reprezentanţii celorlalte grupuri parlamentare nu au luat cuvântul. Votul a fost deschis, prin ridicare de mână.

Birourile permanente ale celor două Camere au decis, miercuri, să modifice textul declaraţiei politice care va fi supusă votului plenului comun, în sensul de a nu mai cere ”demisia de onoare” a şefului statului, cum se preciza în textul iniţial, ci demisia efectivă, mai scrie sura citată.

”Textul a suferit o modificare. S-a făcut o propunere în Birourile permanente în sensul că nu putem să vorbim de o demisie de onoare, şi pur şi simplu să se ceară demisia, pentru că s-a apreciat că o demisie de onoare nu ar fi trebuit solicitată. Demisia de onoare e un act unilateral care protejează onoarea celui care este în această situaţie. S-a apreciat că cererea de demisie e suficientă pentru a se produce acest lucru”, a precizat secretarul Camerei Niculae Mircovici.

El a spus că draft-ul textului de declaraţie politică aprobat a fost cel propus de preşedinţii Camerelor, Călin Popescu Tăriceanu şi Valeriu Zgonea, acesta fiind adopat cu 16 voturi ”pentru”, 5 voturi ”împotrivă” şi o abţinere.

Cele mai citite

Bulgaria va avea avioane F-16 mai bune ca ale României și le va asigura mentenanța în țară

Bulgaria va avea avioane de luptă F-16 Block 70 și le va asigura mentenanța la o uzină din țară, fără să fie nevoită să...

Melinda Gates a ieșit din fundația pe care o fondase cu fostul ei soț Bill Gates

Melinda Gates, care a prezidat una dintre cele mai influente fundații filantropice din lume, a anunțat luni că părăsește organizația pe care a fondat-o...

Ședința de guvern se ține la Brașov

Ședința de guvern programată în ziua de 14 mai 2024 se va desfășura în municipiul Brașov, anunță un comunicat transmis de la Palatul Victoria. Nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă