15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPARTENERIAT între Ministerul Agriculturii şi BISERICĂ. Preoţii vor promova agricultura

PARTENERIAT între Ministerul Agriculturii şi BISERICĂ. Preoţii vor promova agricultura

Preoţii vor promova la sate măsuri de sprijinire a agriculturii, precum instalarea tinerilor fermieri sau crearea fermelor familiale, după ce luni seara ministrul Agriculturii Daniel Constantin şi Preafericitul Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, semnează un protocol de colaborare, potrivit Mediafax.

Protocolul prevede, printre altele, promovarea prin intermediul Bisericii a măsurilor pe care le ia Ministerul Agriculturii.

Astfel, prin intermediul preoţilor, vor fi promovate la sate măsurile de finanţare a agriculturii atât din fonduri europene, cât şi de la bugetul de stat.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Agriculturii, preoţii vor promova măsurile în afara slujbelor religioase.

“Preoţii reprezintă vectorul principal în mediul rural şi au o credibilitate foarte mare”, au declarat reprezentanţii Ministerului Agriculturii.

Preoţii le vor vorbi enoriaşilor despre avantajele asocierii, despre fermele familiale şi despre măsuri precum instalarea tinerilor fermieri la sate.

“Este vorba de susţinerea proiectelor Ministerului Agriculturii, în special cele pe fonduri europene. Oamenii de la ţară sunt circumspecţi atunci când este vorba să primească ceva gratis, aşa cum se întâmplă în cazul fondurilor europene. În zona rurală preotul este printre intelectualii satului şi enoriaşii îi cer sfatul cu privire la diverse probleme”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica.

El a afirmat că preoţii nu vor fi plătiţi suplimentar pentru această activitate.

Potrivit părintelui Stoica, în România sunt aproximativ 14.000 de preoţi ortodocşi, dintre care mai mult de jumătate activează în mediul rural.

“La fiecare slujbă preoţii au incluse rugăciuni pentru recolte mănoase. Sunt rugăciuni de ploaie, când este secetă, sau de contenire a ploii, când plouă prea mult”, a mai spus el.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi Preafericitul Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, vor semna protocolul luni seara, la ora 19:00, la Palatul Patriarhiei din Bucureşti.

Ministrul Agriculturii va fi însoţit de secretarul general al ministerului, Daniel Ionescu, şi de secretarii de stat Daniel Botănoiu şi Valentin Şoneriu. Semnarea protocolului de colaborare va fi urmată de o scurtă conferinţă de presă susţinută de ministrul Daniel Constantin şi de un reprezentant al Patriarhiei Române.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă