7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPatronii clubului Colectiv pot scăpa de arestul la domiciliu

Patronii clubului Colectiv pot scăpa de arestul la domiciliu

Judecătoria sectorului 4 a respins, luni, cererea Parchetului General de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestului la domiciliu pentru patronii clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, aceştia urmând să fie cercetaţi în libertate sub control judiciar, informează Agerpres.

Decizia nu este însă definitivă, iar procurorii au posibilitatea să o conteste la Tribunalul Bucureşti. 

De asemenea, judecătorii au revocat măsura arestului la domiciliu şi pentru reprezentanţii firmei de artificii – Daniela Niţă (administrator), Cristian Niţă (director) şi Viorel Zaharia (pirotehnist), care vor fi cercetaţi şi ei sub control judiciar. 

Pe timpul cât se află sub control judiciar (60 de zile), cei şase trebuie să respecte mai multe obligaţii: să se prezinte la Parchet sau în instanţă ori de câte ori sunt chemaţi; să informeze organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Secţia de Poliţie în raza căreia îşi au domiciliul (George Anastasescu – Secţia 2 Poliţie, Paul Gancea – Secţia 16 Poliţie, Costin Mincu – Secţia 22 Poliţie); să nu se apropie de coinculpaţi, de alţi participanţi la comiterea infracţiunilor şi de martorii din dosar şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. De asemenea, ei nu au voie să părăsească teritoriul României fără încuviinţarea judecătorilor. 

Cei trei patroni de la clubul Colectiv sunt cercetaţi penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, fiind eliberaţi din arest preventiv la sfârşitul lunii decembrie 2015, după ce au stat aproape două luni după gratii. 

Ancheta în acest caz este efectuată de Parchetul General, care a pus sub acuzare şase persoane: pe cei trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, precum şi pe reprezentanţii firmei de artificii – Daniela Niţă (administrator), Cristian Niţă (director) şi Viorel Zaharia (pirotehnist). 

Procurorii de la Parchetul General susţin că incendiul de la Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de oameni mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi şi tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă