15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPatronii clubului Petrolul Ploiești, arestați la domiciliu

Patronii clubului Petrolul Ploiești, arestați la domiciliu

Acționarii clubului de fotbal Petrolul Ploiești, Daniel și Nicolae Capră, precum și directorului general al clubului, Marius Bucuroiu au fost plasați în arest la domiciliu, în urma unei decizii a Tribunalului Prahova, în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15 milioane de euro, informează Mediafax.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată de către procurorii DIICOT, care instrumentează acest dosar şi care au dispus trimiterea în judecată a celor şapte, alături de alţi nouă inculpaţi.

În 18 decembrie 2014, procurorii DIICOT Ploieşti au trimis în judecată 16 inculpaţi, între care acţionarii clubului de fotbal Petrolul Ploieşti, soţiile acestora şi directorul general al clubului ploieştean, sub acuzaţiile de constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Patronii clubului de fotbal Petrolul Ploieşti şi ceilalţi inculpaţi din acest dosar sunt acuzaţi că au creat un circuit economic fictiv prin care au produs un prejudiciu de 15.400.000 de euro prin acţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Conform procurorilor, faptele cercetate în acest dosar deschis de DIICOT au avut loc începând cu anul 2012, an în care, în luna februarie, omul de afaceri Daniel Capră a preluat echipa de fotbal Petrolul Ploieşti, care aparţinea, în documente, Societăţii Comerciale ”F.C. Petrolul Ploieşti” SA, deţinută, ca acţionar majoritar, de Federaţia Sindicatelor Libere din Petrol şi la care erau acţionari, cu câte o acţiune, şi Liviu Luca, Florin Bercea şi Eduard Alexandru. Societatea era susţinută în cea mai mare parte din bani publici proveniţi de la bugetul municipiului Ploieşti.

Direcţia Generală Antifraudă este cea care a sesizat DIICOT despre faptele suspectate în acest dosar, conform unor surse, lucrătorii Antifraudă ridicând, anterior, în mai multe rânduri, documente fiscale ale clubului de fotbal din Ploieşti.

Cele mai citite

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...
Ultima oră
Pe aceeași temă