7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialOmul de afaceri Ioan Niculae, urmărit penal în dosarul Romgaz-Interagro, eliberat din...

Omul de afaceri Ioan Niculae, urmărit penal în dosarul Romgaz-Interagro, eliberat din arest. Va fi cercetat sub control judiciar pe cauțiune

UPDATE. Ioan Niculaie va fi cercetat sub control judiciar pe cauţiune. Procurorii au decis să nu mai ceară prelungirea arestului. El a fost arestat preventiv pe data de 8 februarie 2016, pentru mai multe infracţiuni, printre care evaziune fiscală şi spălare de bani. Omul de afaceri ar fi prejudiciat statul cu aproape 8 milioane de lei, dupa ce firmele sale ar fi obţinut returnări ilegale de TVA, în urma vânzării unei baze sportive supraevaluate.

În contul cauţiunii, procurorii au pus sechestru pe acţiuni echivalând 5 milioane de euro la hotelul Piatra Mare din Poiana Braşov, potrivit Digi 24.

Ioan Niculaie nu va avea voie să părăsească judeţul Braşov, să ia legătura cu alţi inculpaţi din dosar şi nici să intre în incinta societăţii ROMAN SA.

——

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost adus vineri, la DIICOT fiind citat într-un nou dosar. De această dată este vorba despre  dosarul “Romgaz – Interagro”.patronul Astrei este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu și spălare de bani. 

Niculae a fost adus din penitenciar pentru a i se aduce la cunoștință punerea în mișcare a acțunii penale în acest dosar. Potrivit anchetatorilor, omul de afaceri urmărea ca firma lnteragro, controlată de el, să primească prețuri preferențiale la gaze.

După o jumătate de oră, Ioan Niculae a ieșit din sediul DIICOT. El  a declarat că expertiza din acest dosar indică prejudiciu zero.

Niculae se află deja la închisoare într-un alt dosar. El execută din aprilie 2015 pedeapsa de 2 ani și 6 luni de închisoare primită în dosarul “Mită la PSD”.

În dosarul Romgaz-Interagro a fost citat, joi, și Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei. El este acuzat de infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare.

 

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Se desumflă balonul Green Deal!

În România nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă