13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPatronul clubului Expirat anunță închiderea clubului: De azi, nu mai pot să-mi...

Patronul clubului Expirat anunță închiderea clubului: De azi, nu mai pot să-mi asum vieți

Patronul clubului bucureștean Expirat a anunțat, pe Facebook, că va închide localul, după incendiul din Colectiv, în care au murit 30 de oameni, iar peste 140 sunt în continuare internați în spital. Andrei Sosa a scris că ”de astazi nu mai pot să-mi asum vieți”. 

”Îmi cer scuze și imi asum, 

Din 2003 am pus viața a mii de oameni in pericol. Weekend de weekend. Și cate-odata și in timpul săptamânii. (…) Am terminat o facultate tehnică, aș fi putut fi un bun inginer pentru patrie… M-am eșuat in "meseria" asta de cârcimar. Mi-am asumat cunoașterea in amănunt a tuturor legilor. Chiar daca eu ar fi trebuit, dupa calificarea mea să văd câți amperi sunt in tabloul de siguranțe și dacă poate să ia foc vreun cablu. Nici măcar asta n-am facut suficient de bine. Am avut destule "avarii: electrice in aștia 14 ani. Și mult improvizatii… Cred că alături de Fire si Club A suntem cei mai vechi care încă mai funcționăm in București. Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Știu ca o sa facă mulți ani de pușcarie. Ar fi trebuit să mă ia și pe mine”, își începe Andrei Sosa postarea pe Facebook. 

Totodată, patronul Expirat atrage atența cât de ușor se obțin autorizațiile de funcționare pentru cluburile din Capitală: ”Știti cum se obține autorizația de funcționare de la primărie? Depui in ianuarie un teanc de acte, pe care oricum le ai – CUI, contract de închiriere, contract de gunoi, de dezinsectie, o taxă etc. Și prin aprilie se elibereză autorizația. Credeți-mă că un om cu 12 clase în maxim 20 minute poate să analizeze și sa dea o autorizație pe baza actelor cerute. Treabă de 20 minute in 4 luni…”. 

Și patronul clubului cere demisii și susține că, în controlul anunțat de Guvern, au venit 20 de polițiști și o reprezentantă a ISU București, iar el a primit o amendă de 1.000 lei pentru că avea terasa deschisă. 

30 de persoane au murit,iar peste 140 sunt internate în spital, o parte în stare critică, în urma incendiului de vineri seară, din clubul Colectiv. Printre morți, se numără și doi chitariști ai trupei ”Goodbye to Gravity”, care își lansa cel de-al treilea album în acea seară. Luni, este cea de-a treia zi a doliului național. 

Duminică după-amiază, peste 8.000 de persoane au ieșit în stradă,pentru a depune flori și lumânări la clubul Colectiv. 

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă