13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPatronul din CREVEDIA, Rami Ghaziri, trimis în judecată pentru un prejudiciu de...

Patronul din CREVEDIA, Rami Ghaziri, trimis în judecată pentru un prejudiciu de 25 de milioane de euro

Procurorii DNA Ploiești l-au trimis în judecată într-un nou dosar pe Rami Ghaziri, cetățean francez, patronul SC Agroli Group SRL Crevedia, informează Agerpres.

În același dosar sunt inculpați români, libanezi și sirieni, pentru un prejudiciu adus statului de peste 25 de milioane euro.

Rami Ghaziri, cetățean francez, rezident în România, administrator al mai multor societăți comerciale, aflat în detenție pentru executarea unei pedepse într-un alt dosar, este acuzat de inițierea sau constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, în formă continuată și spălare a banilor, în formă continuată.

El a fost condamnat definitiv de ÎCCJ, în 15 iunie 2015, la o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru cumpărare de influență în dosarul fostei procuroare PÎCCJ Angela Nicolae. El a mai fost trimis în judecată de DNA, în decembrie 2014, pentru fraudare de fonduri europene.

În actualul dosar, pentru fapte similare, au mai fost deferiți justiției: în lipsă — Emile George Kharrat, cetățean român și libanez, reprezentant al unei societăți comerciale, Ezzeedine Maher Bou, cetățean libanez, cu reședința în România, și Eduard-Orlando Burlacu, administratori ai unor firme; în stare de arest la domiciliu într-o altă cauză — Mahmoud Sleiman Moubarak, cetățean englez, rezident în România, Abdulmounim Alzaid, cetățean sirian, rezident în România, Hussein Zayed, cetățean sirian rezident în România, administratori al mai multor societăți; în stare de libertate — Emilia Nae, Ionela Alina Marin, Ali Chraif, cetățean român și libanez, reprezentant al unei societăți, Daniel Marian Raicu, administrator de firme.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, în perioada iulie 2010 — august 2012, inculpatul Ghaziri, în calitate de administrator al mai multor societăți, a constituit alături de inculpații Kharrat, Moubarak, Alzaid și Zayed pe de o parte, respectiv alături de inculpații Kharrat, Bou și Burlacu pe de altă parte, două grupuri infracționale organizate în scopul săvârșirii mai multor infracțiuni de evaziune fiscală.

"Acest lucru a fost posibil prin evidențierea, în acte contabile, a unor operațiuni comerciale intracomunitare fictive, prin folosirea unor circuite economice deja formate și societăți comerciale coordonate de membrii grupului, totul având ca scop deducerea ilegală a TVA. Aceste persoane au fost sprijinite în realizarea activităților infracționale de către inculpații Nae, Raicu, Chraif și Marin. Astfel, în perioada respectivă, Rami Ghaziri, alături de Kharrat, a evidențiat în actele contabile a trei societăți cu profil avicol operațiuni fictive (1615 acte materiale aferente facturilor emise), privind livrări intracomunitare de mărfuri (nepurtătoare de TVA) către firme de tip fantomă din Bulgaria, Cipru și Ungaria", se arată în comunicat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă