11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPatru copii mai sunt internați la Spitalul Marie Curie. Un alt bebeluș...

Patru copii mai sunt internați la Spitalul Marie Curie. Un alt bebeluș va fi externat marți

Unul dintre cei cinci bebeluși internați la Spitalul „Marie Curie” va fi externat, marți, potrivit șefei Secției de Nefrologie de la unitatea sanitară, medicul Mihaela Bălgrădean, citată de Agerpres.

Totodată, ea a transmis că bebelușul din Mioveni, internat la secția de Terapie Intensivă, se simte „puțin mai bine”.

„Înregistrează mici progrese, dar, având în vedere complicaţiile neurologice pe care le ştim la debutul bolii, sigur că ne menţinem în continuare rezervaţi asupra a ceea ce se va întâmpla mai târziu cu evoluţia neurologică a acestui copil”, a declarat Bălgrădean. 

Mai mult, ea a reamintit că la debutul bolii, copilul s-a confruntat cu manifestări encefalitice, o stare de agitaţie extremă şi mişcări ample, din cauza cărora nu putea să stea în pat. 

„Toate acestea s-au ameliorat pe parcurs, însă, desigur, noi trebuie să ştim cu ce reacţii sau sechele va rămâne în timp acest copil, pe această parte, neurologică. (…) Afectarea renală este şi ea severă. Copilul încă nu urinează, este sub dializă peritoneală. (…) Este anemic şi se distrug trombocite”, a explicat medicul. 

Citește și: Alți 11 copii, internați în spitalele din Argeș, în ultimele 24 de ore

Dintre cei patru copii care vor rămâne în continuare sub tratament, trei se află în Secţia de Nefrologie, iar unul la Terapie Intensivă (AŢI), a informat Biroul de presă al Spitalului “Marie Curie”. Doi copii de la Nefrologie se află în dializă peritoneală. De asemenea, un alt copil ar putea fi externat în zilele următoare, a menţionat dr. Bălgrădean. 

În ceea ce priveşte copilul care va fi externat marţi, el este unul dintre cei mai mici, a avut o evoluţie dificilă la începutul bolii, iar în ultimul timp cadrele medicale s-au ocupat mai ales de adaptarea lui nutriţională, a precizat şeful Secţiei de Nefrologie. 

„L-am reînvăţat să mănânce şi sigur că lucrul acesta se vede de la o zi la alta. Aşa e la copii, imediat îţi dai seama când ei se hrănesc corect, pentru că au un tonus mai bun, o figură mai plăcută, colaborează mai bine”, a mai spus ea. 

Întrebată cum comentează declaraţiile unui părinte al cărui copil a fost externat luni de la „’Marie Curie” şi care susţinea că toţi copiii cu sindromul hemolitic-uremic ar fi consumat un anumit sirop împotriva răcelii, dr. Bălgrădean a precizat: „Este părerea tăticului”. 

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore, în spitalele din județul Argeș au fost internați 11 copii. Astfel, numărul bebelușilor internați a ajuns la 62, au anunţat reprezentanţii Prefecturii.
 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă