20 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialPatru hoți au furat două TONE de motorină

Patru hoți au furat două TONE de motorină

Patru bărbați din județul Constanța sunt cercetați penal de către polițiștii de frontieră, pentru furt calificat, informează Mediafax.

Suspecții au fost prinși transportând aproximativ două tone de motorină sustrasă de la bordul unei nave ancorate pe Dunăre, în zona portului Cernavodă.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Cernavodă au observat, pe malul Dunării, patru bărbați care încărcaseră mai multe butoaie din plastic într-o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Oamenii legii au controlat încărcătura, stabilind că cele zece butoaie din autoutilitară conțineau aproximativ 2.000 de litri de motorină, pentru care cei patru bărbați, cu vârste cuprinse între 20 de ani şi 39 de ani, nu au putut prezenta documente justificative.

Suspecții au declarat că ar fi achiziţionat motorina de la o navă aflată pe Dunăre, iar ulterior au transportat-o la mal cu o ambarcaţiune cu motor.

Poliţiştii de frontieră au ridicat ambarcaţiunea, autoutilitara şi cele două tone de motorină, bunuri evaluate la peste 30.000 de lei, iar în cauză a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...

Rusia pune România pe lista țărilor care oferă armament Ucrainei. Despre sistemul Patriot încă nu se spune nimic

Rusia a plasat România pe un fel de "listă neagră", aceea a țărilor care furnizează sprijin militar Ucrainei, indicând precis și ce fel de...

Acțiunile de control ale ANAF, în aprilie 2024, au diminuat pierderea fiscală cu 430 milioane lei

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) prezintă raportul lunii aprilie al acțiunilor întreprinse de către direcțiile de specialitate din cadrul ANAF...
Ultima oră
Pe aceeași temă